Úvod Výrobcovia Huawei Huawei P10 Lite by mal doraziť na európsky trh v marci. Objavila...

Huawei P10 Lite by mal doraziť na európsky trh v marci. Objavila sa aj cena

11
Huawei P10 Lite

Čínsky gigant Huawei predstavil na podujatí MWC 2017 nové generácie nesmierne obľúbených smartfónov s označeniami P10 a P10 Plus. Chýbal nám však tretí do partie, model P10 Lite.

Na podujatí predstavený nebol. O jeho existencii však nikto nepochyboval, keďže v minulosti rezonovali aj verzie P8 Lite, poprípade P9 Lite z minulého roka. Verzia P10 Lite bude logicky lacnejšia ako jej väčší súrodenci, čím sa stáva lukratívnym artiklom pre ekonomicky zmýšľajúcich zákazníkov.

Tento model bude síce ochudobnený o niektoré vlastnosti väčších súkmeňovcov, stále však pôjde o dobre vybavený smartfón. Huawei P10 Lite sa už objavil v ponuke jedného maloobchodného európskeho predajcu, vďaka čomu sme spoznali kompletné parametre aj cenu.

K TÉME: Smartfóny Huawei P10 a Huawei P10 Plus oficiálne

Špecifikácia

Huawei P10 Lite je čistokrvný zástupca strednej triedy. Pracovať budeme s OS Android 7.0 Nougat ako aj s prostredím EMUI 5.1, čiže tým istým softvérom, akým disponujú zariadenia P10 a P10 Plus.

Huawei P10 Lite

Verzia Lite postráda domovské tlačidlo pod displejom a snímač odtlačkov prstov sa presunul na zadnú stranu. Rozumný kompromis medzi výkonom a energetickou náročnosťou predstavuje použitý čipset Kirin 655. Dobre vyzerá 4 GB operačná pamäť, ako aj 32 GB (rozšíriteľné) úložisko.

Huawei P10 Lite

USB typ C výrobca vymenil za microUSB konektor. Displej s uhlopriečkou 5,2 palca ďalej ponúka FHD 1080p rozlíšenie, čiže najpoužiteľnejšie optimum. Samozrejme nemôžeme počítať s duálnym Leica fotoaparátom. „Jednooké“ prevedenie kamery dostalo rozlíšenie 12 Mpx a clonu f/2.2 (bez 4K videa). Selfie maniaci ocenia 8 Mpx predný snímač. 3000 mAh batéria dych nevyrazí, vzhľadom na parametre ale bohate stačí.

Huawei P10 Lite

Pri výbere určite zohrá rolu aj prevedenie. Huawei P10 Lite pôsobí veľmi dobre. Badateľná je kovová konštrukcia, veľmi elegantný vzhľad, či štíhlosť celého zariadenia. Povrchová úprava bude mať podobu čiernej, bielej alebo zlatej farby.

Cena

Napriek presným informáciám od jedného z predajcov, Huawei P10 Lite nemá status oficiálnosti. Predpokladáme, že ho výrobca predstaví bez veľkej pompéznosti v nadchádzajúcich týždňoch hneď, ako trochu utíchne „haló“ okolo modelov P10 a P10 Plus.

Zatiaľ predbežne, Huawei P10 Lite by mohol na európske trhy doraziť niekedy v priebehu marca, poprípade začiatkom apríla. Spomínaný európsky predajca hovorí o cene 349 eur.

TIP: Inteligentné hodinky Huawei Watch 2 a Watch 2 Classic oficiálne