Úvod Smartphony Dohady Objavili sa oficiálne snímky pre Huawei P10. Prémiový výzor a zakrivený displej

Objavili sa oficiálne snímky pre Huawei P10. Prémiový výzor a zakrivený displej

2
Huawei P10

Do oficiálneho odhalenia očakávaných smartfónov Huawei P10 / P10 Plus zostáva ešte presne desať dní. Doteraz známe informácie, ktoré sa týkali prevažne parametrov, doplnili uniknuté oficiálne snímky.

Jedna dávka fotografií, ktoré vychádzajú z propagačných materiálov, prišla z Číny, o ďalší pohľad na farebné prevedenia zariadení sa postaral známy „technologický udavač“ Evan Blass.

Huawei P10 od modelu P10 Plus rozoznáte jasne. Prvý menovaný bude disponovať klasickým plochým displejom, zatiaľ čo model P10 Plus jeho zahnutým variantom. Zakrivenie bude podané v „edge“ štýle, čiže sa bude týkať bočných strán displeja. Rozdielne bude aj umiestnenie snímača odtlačkov.

Konzervatívnejší typ ho bude mať umiestnený pod displejom, zatiaľ čo extravagantnejší zakrivený model zosníma odtlačok pomocou senzora umiestneného na zadnej strane zariadenia.

Huawei P10 Plus Huawei P10 Plus Huawei P10 Plus
Huawei P10

Parametre

Oba modely majú dostať 5,5-palcový displej s QHD 1440p rozlíšením. O ich výkon sa bude starať čipset Kirin 960, ktorý si Huawei navrhol sám. Samozrejmosťou bude OS Android vo verzii Nougat, používateľské prostredie EMUI 5.0 a duálny 12 Mpx fotoaparát odobrený spoločnosťou Leica.

Rozdiel nebude badateľný len v dizajne, ale aj v pamäťovej konfigurácii. Tradičnejší model zrejme obdrží 4 GB operačnú pamäť, ktorá bude spojená s 32 alebo 64 GB úložiskom. Zakrivený model dostane 6 GB alebo dokonca až 8 GB kapacitu RAM-ky, ktorá bude doplnená o 128 GB úložisko. FCC certifikácia potvrdila pre model P10 3100 mAh kapacitu batérie. Predstavenie – MWC 2017, 26. februára 2017.