Úvod Smartphony Predstavenie Honor V9 oficiálne: Veľký QHD displej aj duálne foto s funkciou 3D...

Honor V9 oficiálne: Veľký QHD displej aj duálne foto s funkciou 3D modelovania

1
Honor V9

Predstavitelia značky Honor dnes oficiálne predstavili smartfón Honor V9, ktorý bude cieliť na zákazníkov bažiacich po výkonných phabletoch.

Honor V9 je síce oficiálne predstavený, no pre naše končiny dostane iný názov. Na MWC 2017 by sme mali vidieť premiéru modelu Honor 8 Pro, ktorý bude vlastne premenovanou európskou verziou modelu Honor V9.

Viac ako názov zaváži jeho výbava. Výrobca pri tomto smartfóne nesiahal po kompromisoch. Bez okolkov ho vybavil tým najlepším zo svojej dielne. Hovoríme o výkonnom čipsete HiSilicon Kirin 960 a grafike Mali-G71.

Ide o tú istú procesorovú sadu, ktorú nájdeme vo vlajkovom phablete Huawei Mate 9. Honor V9, alebo ak chcete Honor 8 Pro, tiež ponúkne 4 GB kapacitu RAM pri 64 GB úložisku alebo až 6 GB RAM-ku pri 128 GB internej pamäti.

Honor V9

Prednú stranu nebude zdobiť len 5,7″ TFT LCD displej s QHD 1440p rozlíšením, ale aj 8 Mpx selfie kamera. Nemenej zaujímavo vyzerá zadná strana. 12 Mpx duálny fotoaparát disponuje clonou f/2.2 a dvojitým LED bleskom.

Výrobca tvrdí, že ide o prvý smartfón na svete s funkciou 3D modelovania. Pomocou lasera, ktorý slúži na rýchle zaostrovanie fotoaparátu, môžete zosnímať objekt v priestore a následne ho napríklad vytlačiť na 3D tlačiarni. O masovo využívanú funkcionalitu asi nepôjde, no v propagačných materiáloch sa bude vynímať dobre.

Honor V9

Honor V9 dobieha phablet Huawei Mate 9 aj batériou. 4000 mAh kapacita predpovedá veľmi slušnú výdrž na jedno nabitie. Mate 9 v tejto výdrži exceluje. Spomenieme USB typ C, LTE konektivitu, Android Nougat spolu s EMUI 5.0 alebo väčšiu váhu 184 gramov. Čo sa týka rozmerov, Honor V9 bude merať 157 x 77,5 x 6,97 mm.

Cena

O európskej cene môžeme hovoriť až po oficiálnom globálnom predstavení na MWC 2017. K dispozícii máme ale ceny čínske, ktoré sú vždy o niečo nižšie, ako tie európske.

Ceny sa budú logicky líšiť v závislosti od použitej pamäťovej konfigurácie. Základný model bude stáť v Číne po prepočte približne 358 eur, zatiaľ čo model so 6 GB RAM / 128 GB ROM asi 480 eur.