Úvod Zaujímavosti Bývalý vojak stále používa Nokia 3310. Prežila s ním vojnu v Iraku...

Bývalý vojak stále používa Nokia 3310. Prežila s ním vojnu v Iraku aj Afganistane

Dave Mitchell ešte stále používa telefón, ktorý si kúpil takmer pred dvadsiatimi rokmi.

30
Bývalý vojak si svoju Nokiu 3310 kúpil v roku 2000. Po sedemnástich rokoch mu stále funguje bez problémov. Prešla s ním poriadny kusisko cesty. Skončila v práčke, v jedle a aj napriek tomu ju stačí nabíjať každých 10 dní. Na druhej strane tu máme smartfóny. Ak sa ich displej neroztriešti pri škaredšom pohľade, začnú sekať alebo sa im prihodí niečo iné.

Aj napriek tomu, že je Nokia 3310 vo svete technológií poriadne staručká, ide o jeden z najúspešnejších telefónov vôbec. Nokia totiž predala viac ako 125 miliónov kusov. Dave svoju Nokiu 3310 dokonca so sebou zobral aj do Iraku a Afganistanu, kde slúžil.

So mnou si toho zažila veľa. Nespočetne veľakrát mi spadla, na zem alebo do jedla. Prešla si aj práčkou,“ hovorí bývalý vojak.

Vždy som ju len vyčistil, vysušil, zapol a začala fungovať. Je to akoby bola vyrobená z kryptonitu – je nezničiteľná,“ dodáva.

Počas svojho života pozbierala niekoľko škrabancov, no stále funguje tak, ako pred sedemnástimi rokmi. Vlastním aj samostatný fotoaparát, ak by som si chcel niečo odfotiť, selfie ale nie je môj štýl.

Som s ňou veľmi spokojný. Nevidím dôvod vymeniť ju,“ priznáva.

Jeho syn sa mu snažil ponúknuť novší model, no Dave nový telefón nechcel. Byť nepripojený k internetu mu dáva slobodu. Nechce byť človekom, ktorý je neustále zavesený na telefóne. Ak však má chvíľu voľna, rád si zahrá hru Snake, u nás hadíka.

Aký bol váš prvý telefón? Máte ho ešte niekde schovaný alebo ho nebodaj ešte stále používate?