Úvod Novinky Aktuálne Internetový obchod AMAZON ruší spoplatnenie dopravy pri niektorých objednávkach

Internetový obchod AMAZON ruší spoplatnenie dopravy pri niektorých objednávkach

...tovar musí byť drahší ako 39 eur

4
©Tech News Today

Amazon, ako jeden z najväčších internetových predajcov tovaru na svete, prichádza s pozitívnymi správami. Týkajú sa Európy, a teda aj našej krajiny. 

Amazon má svoje pobočky v niekoľkých krajinách Európy a prostredníctvom nich si rôzny tovar objednávajú aj Slováci. Medzi používateľmi asi najviac rezonuje nemecká lokalizácia tohto internetového obchodu.

Amazon vo svojom oficiálnom stanovisku uviedol, že zákazníkom po celej Európe môže byť tovar doručovaný bezplatne. Obchod priamo spomína zákazníkov z Českej republiky, Dánska, Švédska, Fínska, Maďarska či Slovenska.

Amazon

Podmienka

Ako to býva v mnohých podobných prípadoch zvykom, využívanie bezplatnej služby je podmienené. Tovar, ktorý si prostredníctvom stránok amazon.de alebo oficiálnej aplikácie objednáte, musí mať hodnotu minimálne 39 eur.

Pozor, tovar musí byť tiež označený frázou „free delivery“ resp. „kostenlose lieferung“, čiže doprava zadarmo. Prostredníctvom známej online predajnej siete totižto svoj tovar ponúkajú aj predajcovia tretích strán, ktorí si môžu účtovať vlastné poplatky za doručenie. Pre takýchto predajcov je určená platforma Amazon Marketplace.

Ohrozenie pre miestne e-shopy?

Slovenské internetové obchody sa nemusia cítiť ohrozene. Mnohé z nich už ponúkajú bezplatný spôsob doručenia s obdobnými podmienkami. Predaj tovaru slovenskí internetoví predajcovia často spájajú aj s doplnkovými službami (predĺžená záruka, poistenie tovaru a podobne), ktoré zákazníci oceňujú.

Svoju úlohu taktiež zohráva dôvera a zvyklosti miestnych nakupujúcich. Nie každý má chuť alebo znalosti na to, aby sa dokázal bezpečne a pohodlne orientovať vo veľkom zahraničnom internetovom obchode.

Internetový gigant s bezplatným doručovaním aj pre naše končiny už experimentoval. Udialo sa tak v minulom roku počas vianočného obdobia. Bezplatné doručenie za rovnakých podmienok garantoval od 1. novembra 2016 až do konca roka.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.amazon.mShop.android.shopping“]