Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 MIMORIADNA SPRÁVA: Unikla prvá živá podoba Samsung Galaxy S8, pozrite si ako...

MIMORIADNA SPRÁVA: Unikla prvá živá podoba Samsung Galaxy S8, pozrite si ako vyzerá!

23

Samsung je v ťažkej situácii. Kvôli zvýšenej bezpečnosti pri testovaní batérií nestíha predstaviť svoju vlajkovú loď už tradične na Mobile World Congress. Namiesto toho by mal byť predstavený 29. marca v New Yorku a v niektorých mestách po Európe.

Dnešný obrázok pochádza od jedného z najpresnejších leakerov, teda ľudí zverejňujúcich tajné informácie, Evana Blassa, aka @evleaks.

Samsung Galaxy S8 má byť dostupný v dvoch verziách: Jedna ponúkne 5,8-palcový displej, druhá až 6,2-palcový displej. Oba displeje budú podobne, ako v prípade Galaxy S7 edge po bokoch mierne zahnuté. Podľa dostupných informácií vieme, že 5,8-palcový model Galaxy S8 ponúkne 3 000 mAh batériu, zatiaľ čo 6,2-palcový model3 500 mAh kúsok. Zariadenia okrem toho ponúknu 4 GB RAMnajmenej 64 GB rozšíriteľné úložisko.

Čo je prekvapivé je, že Galaxy S8 má snímač odtlačkov prstov na zadnej strane zariadenia, hneď vedľa fotoaparátu. Je to z toho dôvodu, že na prednej strane už nenájdete hardvérové tlačidlo „Domov“. Doterajšie informácie naznačovali, že by Samsung snímač mohol skryť priamo pod displej. Ako však vidíme, nestalo sa tak.

Vďaka odstráneniu hardvérového tlačidla sa Samsungu podarilo zvýšiť pomer prednej strany k displeju na 83 %, čo znamená, že budú podstatne menšie, než „klasické“ 5,8 alebo 6,2-palcové zariadenia.

V zariadení nechýba USB C port, 3,5 mm výstup pre slúchadlá a stereo reproduktory. Svojou prítomnosťou nás samozrejme poteší aj odolnosť voči prachu a vode.

Momentálne nie je jasné či je zariadenie vyššie 5,8 alebo 6,2-palcový model. Tak či tak, oba modely by mali mať rovnaký dizajn. Ako Venture Beat informoval, predávať by sa mali začať až 21. apríla.