Úvod Smartphony Aktualizácie Sony Xperia Z5 a Z5 Premium dostávajú aktualizáciu na Android Nougat

Sony Xperia Z5 a Z5 Premium dostávajú aktualizáciu na Android Nougat

2

V novom roku sa nám aktualizácie pekne rozbehli tak, ako ich uvoľnenie avizovali mnohí výrobcovia. Ďalšia aktuálna správa sa týka popredných modelov výrobcu Sony Mobile.

Konkrétne ide o smartfóny Xperia Z5 a Xperia Z5 Premium, pre ktoré sa začala aktualizácia na Android Nougat šíriť dnes. Prináša mnohé novinky. Okrem podpory pre dve súčasne aktívne okná, vylepšenej bezpečnosti alebo výkonnostnej optimalizácie, Sony pridáva ďalšie vlastné novinky.

Nová verzia systému prichádza s dokonalejším režimom Doze, no Sony má aj vlastné riešenie v podobe úsporného režimu STAMINA. Po novom pribudnú tri nové nastavenia pre úsporu energie.

V užívateľskom prostredí pre prednú kameru sa po aktualizácii objaví nové tlačidlo, ktoré spustí tzv. selfie časovač. Sony inteligentné karty s odporúčaniami služby Google Now integrovalo priamo do Xperia launcheru. Cez aplikáciu pre zasielanie správ bude po novom jednoduchšie odoslať fotografie, videá alebo audio súbory.

Z5 Premium

Aktualizácia má približne 1,3 GB, čiže pre jej stiahnutie už tradične odporúčame WiFi pripojenie, ako aj kapacitu akumulátora, ktorá by mala byť nabitá minimálne na úrovni 50-tich percent.

Po modeloch Xperia Z5 a Xperia Z5 Premium príde časom na rad aj model Xperia Z5 Compact. Výnimkou by nemali byť ani zariadenia Xperia Z3+ a Xperia Z4 Tablet.