Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Mi Notebook Air pre rok 2017 bude ešte prémiovejší a ľahší

Xiaomi Mi Notebook Air pre rok 2017 bude ešte prémiovejší a ľahší

1
Podľa spravodajcov môžu do Číny odosielať citlivé údaje aj notebooky od Xiaomi

Spoločnosť Xiaomi v decembri minulého roka vylepšila svoj ľahký a tenký Mi Notebook Air. Nešlo síce o novú generáciu zariadenia, výrobca však pridal vítaný modul pre 4G konektivitu.

Novú generáciu uvidíme až v aktuálnom roku 2017. Zatiaľ nevieme nič o parametroch, ktoré však budú istotne veľmi výkonné. Napriek tomu, že má Xiaomi povesť skôr lacnejšej značky, za Mi Notebook Air si nechá zaplatiť viac.

Samozrejme je suma stále lukratívnejšia ako pri mnohej konkurencii s obdobnými parametrami a vlastnosťami. S istotou vieme povedať, že Xiaomi Mi Notebook Air pre rok 2017 bude prémiovejší a ľahší.

Čerstvé správy tvrdia, že notebook bude vyhotovený z ultra ľahkej zliatiny horčíka a lítia. Súčasná generácia 12,5 palcového Mi Notebook Air váži len 1,07 kg (hrúbka 12,9 mm). Nový materiál, ktorý je zároveň veľmi pevný, tak váhu stlačí pod jeden kilogram. Ak opomenieme plast, väčšina výrobcov preferuje pri konštrukcii notebookov hliník. Ten je taktiež veľmi ľahký, relatívne pevný a optimálne nákladný.

Mi Notebook Air

Zliatina horčíka a lítia má jednu nemilú vlastnosť, a to vysokú cenu. Nová generácia ultra tenkého a ľahkého notebooku od Xiaomi tak určite nebude lacná. Práve naopak. Každopádne ale stále nemusí ísť o likvidačnú cenu, akú by pri tomto type materiálu nasadili tradičnejší výrobcovia prenosných počítačov.