Úvod Konkurencia Apple Vývojár vytvoril aplikáciu pre nájdenie stratených AirPods. Apple ju stiahol, vraj pre...

Vývojár vytvoril aplikáciu pre nájdenie stratených AirPods. Apple ju stiahol, vraj pre ich zákazníkov nie je vhodná

3

Bezdrôtové slúchadlá AirPods od Apple sú malé, ľahké a ako už prvé slovo tejto vety naznačuje, úplne bezdrôtové. Relatívne ľahko ich tak môžete stratiť.

Spolu s poriadne strmou cenovkou je to vražedná kombinácia. Prečo teda Apple neponúka aplikáciu, pomocou ktorej by ste ich v prípade straty vedeli nájsť?

To je dobrá otázka, ktorú sa rozhodol vyriešiť jeden šikovný iOS vývojár. Pre ostatných majiteľov AirPods tak vytvoril aplikáciu „Finder for AirPods“, ktorá na App Store predával za 3,99 dolárov. Vďaka aplikácií ste slúchadlá mohli nájsť veľmi jednoducho. S telefónom komunikovali pomocou Bluetoothu a na základe metódy teplo/zima ste ich mohli celkom rýchlo vypátrať. Koniec koncov, prísť o slúchadlá, ktoré stáli 179 eur nie je až taká sranda.

Len pár dní po umiestnení aplikácie na App Store sa však Apple rozhodol, že tam aplikáciu pre nájdenie slúchadiel nejde. Tvorca „Finder for AirPods“ pritom tvrdí, že spoločnosť mu len napísala, že jeho produkt „nie je vhodný pre App Store,“ bez akýchkoľvek ďalších informácií, ktoré by mu ju mohli pomôcť upraviť. O tom, aké podmienky obchodu aplikácia mohla porušiť zatiaľ nemáme žiadne informácie.

Majiteľom AirPods tak už neostáva nič iné, len zabezpečiť ich po svojom. Napríklad nejak takto.