Úvod Zaujímavosti VIDEO: Steve Jobs pred 10 rokmi predstavil prvý iPhone. Takto to prebiehalo

VIDEO: Steve Jobs pred 10 rokmi predstavil prvý iPhone. Takto to prebiehalo

3

Dnešný deň označuje 10. výročie predstavenia zariadenia, z ktorého sa neskôr stalo jedno z najúspešnejších zariadení v histórií. Hovoríme samozrejme o iPhone, telefóne, ktorý na javisku predstavil vtedajší šéf Apple, Steve Jobs.

Jobs novinku predstavil ako skĺbenie troch rôznych zariadení v jedno: širokouhlý iPod s dotykovým ovládaním, revolučný mobilný telefón a prelomové zariadenie pre internetovú komunikáciu“. Áno, konferencia môže byť stará a áno, iPhony sa odvtedy vyvinuli do úplne nových, inak vyzerajúcich zariadení. Spôsob, akým ho však Jobs predstavil je však aktuálny aj dnes.

https://www.youtube.com/watch?v=-3gw1XddJuc

iPhone je najdôležitejších zariadením celého Apple, ako podotkol aktuálny šéf spoločnosti, Tim Cook. „iPhone je nevyhnutnou časťou životov našich zákazníkov. Dnes viac, než kedykoľvek predtým prepisuje spôsoby ako komunikujeme, ako sa bavíme, pracujeme a žijeme,“ povedal Cook na webe Apple. Cook zároveň prisľúbil, že Apple je len v prvej dekáde vývoja iPhonu a že „to najlepšie ešte len príde“.

To je možno pravda a pravdepodobne z nových iPhonov skutočne budú vydarené produkty. Status legendy, akou Steve Jobs aj vďaka prezentácii vyššie bol, však až tak ľahko Cook nezíska.