Len nedávno sme začuli správy o tom, že UMi mení stratégiu a ich nové smartfóny už budú vystupovať pod značkou UMIDIGI. Prvým z modelov, ktorý už využije nový názov je UMIDIGI Z PRO, ktorý vo svete technológií vyvolal mierne vzrušenie hlavne kvôli tomu, že ide o prvý smartfón s procesorom MediaTek, ktorý zároveň ponúka duálny fotoaparát s 13 Mpx senzormi. Vďaka tomu sa pridáva k hŕstke smartfónov, ako iPhone 7 Plus, Huawei P9, Xiaomi Mi5s Plus či Honor 8.

Dnes sa však chce výrobca podeliť o to, ako fotí jeho lacnejší z vlajkových modelov, UMi Z. UMIDIGI Z Pro je vybavený pokrokovejším fotoaparátom, čo sa premietlo aj na jeho cene. UMi Z ponúka len jeden fotoaparát, vďaka čomu ho výrobca mohol naceniť o niečo lepšie. UMi totiž veľmi dobre vie, aké dôležité je ponúkať telefón s dobrou výbavou za čo najnižšiu cenu.

13 Mpx predný fotoaparát od Samsungu: fotenie selfies ešte nikdy nebolo tak uspokojivé

Väčšina výrobcov smartfónov na dnešnom trhu sa o predný fotoaparát nezaujíma tak, ako o ten zadný. UMi si uvedomuje, že v dnešnej dobe je predný fotoaparát využívaný aspoň tak často, ak nie častejšie ako ten zadný.

Aj preto prednú stranu UMi Z vybavil 13 Mpx senzorom Samsung S5K3L8, ktorý je schopný vytvoriť krásne zábery aj vtedy, keď navôkol nie sú ideálne svetelné podmienky. Nekvalitné selfie snímky tak už budú hudbou minulosti. Okrem toho UMi Z disponuje technológiou Soft Light, ktorá sa selfie pokúsi premeniť na záber, ktorý sa má podobať na snímku zo zrkadlovky.

Duálny systém pre zaostrovanie – fotografie a video ostré ako britva

Senzor Samsung S5K3L8 je jedným z najúspešnejších členov rodiny ISOCELL. Vďačí tomu hlavne podaním farieb, rýchlosťou snímkovania či energetickou úspornosťou, ktorá sa radí medzi jedny z najlepších v akomkoľvek zo senzorov. V UMi Z sa nachádza ako na prednej, tak aj na zadnej strane. Výsledky sú preto viac než vynikajúce.

O spracovanie nafotených záberov sa stará procesor MediaTek Helio X27, o ostrosť zas duálny zaostrovací systém pozostávajúci z laserového a PDAF zaostrovania. Vďaka týmto technológiám a hardvérovým riešeniam sa UMi podarilo vylepšiť prenosť, rýchlosť, stabilitu fotoaparátu a zároveň znížiť digitálny šum.

Fotenie v noci? Vďaka QUAD-LED blesku žiaden problém

Jedným z najdôležitejších faktorov pri akomkoľvek fotoaparáte na smartfóne je fotenie v noci. Je to väčšinou vec, v ktorej väčšina novodobých smartfónov zlyháva. UMi Z sa však snaží stať výnimkou. Na pomoc si preto výrobca zavolal nielen vyššie spomenuté technológie, ale aj nový Quad-LED blesk. Ide o štvoritý blesk s dvomi rôznymi teplotami bielej pri osvetlení toho, čo sa snažíte nafotiť.

UMi Z si môžete kúpiť za 279,99 dolárov. Predobjednávky začínajú už zajtra, t.j. 4. januára. Ak sa však zapojíte do akcie UMi na tomto odkaze, získať môžete veľmi slušnú, 60 dolárovú zľavu. Treba sa však poponáhľať, zľavu nezískajú všetci.