Úvod Konkurencia Apple Donald Trump aj naďalej používa Galaxy S3 z roku 2013: Odmieta presedlať...

Donald Trump aj naďalej používa Galaxy S3 z roku 2013: Odmieta presedlať na zabezpečený iPhone 7 alebo Galaxy S4

6

Donald Trump je prezidentom len pár dní, no už teraz je jasné, že veci robí tak, ako sa jemu páči. Nedal teda ani na nariadenie Bieleho domu, ktoré chcelo vymeniť jeho osobný smartfón za zabezpečenejší iPhone 7 alebo Galaxy S4 vybavený špeciálnym bezpečnostným softvérom.

Podľa dostupných informácií, ktoré získal The New York Times mal Donal Trump do prezidentského vienka dostať špeciálne upravený Galaxy S4, teda rovnaký telefón, aký počas druhého obdobia používal aj Barack Obama.

Jeho špeciálne upravený telefón je zabezpečený tak, že nedokáže prijať hovory, odosielať SMS správy alebo fotografovať snímky. Zariadenie zároveň nepracuje s bežnými Android aplikáciami a k internetu sa pripája cez SIPRNet, armádnu sieť. Niet sa teda čomu čudovať, že Trump s voľbou telefónu nebol veľmi spokojný. Rovnaký názor teda zdieľa aj s bývalým prezidentom, ktorý ešte v roku 2013 vyhlásil, že pre Biely dom chce coolovejší telefón.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/824080766288228352

Trump však, ako sme už spomenuli, aj naďalej používa svoj osobný telefón, cez ktorý posiela tweety kedykoľvek sa mu zachce. Rovnako to vyzerá tak, že k účtu Donalda Trumpa majú prístup minimálne dvaja ľudia. Jeden človek (Trump) tweetuje cez Android a väčšinou posiela agresívnejšie správy, druhý (neznámy) posiela tweety cez iPhone a väčšinou ide o pozitívnejšie správy.

Čo však Biely dom trápi asi najviac je fakt, že Trump používa svoj Galaxy S3, ktorý od roku 2015 nezískal ani jednu bezpečnostnú aktualizáciu. Zariadenie pravdepodobne beží na zastaranom Android 4.3 Jelly Bean. Z prezidenta USA sa tak stáva relatívne ľahký cieľ pre kybernetických zločincov.