Úvod Novinky Aktuálne Skylink opäť neteší zákazníkov. Cena základného balíka bude takmer dvojnásobná

Skylink opäť neteší zákazníkov. Cena základného balíka bude takmer dvojnásobná

11

Ak používate služby spoločnosti Skylink pre príjem slovenských a českých programov, od 1. marca sa pripravte na poriadne navýšenie servisného poplatku.

Ten firma zaviedla ešte v roku 2012. Vtedy si od zákazníkov pýtala 1,2 eura mesačne. Táto suma bude po novom trojnásobne, resp. takmer štvornásobne vyššia.

Aktuálne platnou cenou je 2,6 eura mesačne, čo sa však s príchodom marca zmení, informoval server Živé. Mesačný poplatok za službu sa navýši až na 3,69 eura, čo vás za jeden rok vyjde na 44,28 eura. Čo je zaujímavé je fakt, že ak by ste si službu chceli predplatiť na rok dopredu, cena je ešte vyššia, presnejšie 55,6 eura.

Prečo sa zvyšujú poplatky a ako ušetriť?

Skylink servisný poplatok zvyšuje pravdepodobne z dôvodu nasadenia HD kanálov televízií. Okrem toho nemôžeme zabúdať ani na fakt, že Markíza už všetky svoje kanály spoplatnila a operátorom tak vyrubila oveľa vyšší poplatok.

Ako sa však aspoň dočasne vyhnúť vyššiemu poplatku? Jednoducho, do marca si predplaťte ročný balíček, ktorý vás vyjde na 39,7 eura na rok.

Spolu so zvýšením servisného poplatku prichádza aj ďalšia nepríjemná správa. Skylink vypína český program TV Prima. O zablokovanie požiadala samotná televízia, ktorá slovenský trh z väčšej časti opustila. Pre Slovákov si pripravili náhradný kanál Prima Plus s vlastnou tvorbou.