Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S8 a S8 Plus: Presné rozmery prezrádzajú kompaktné smartfóny s...

Samsung Galaxy S8 a S8 Plus: Presné rozmery prezrádzajú kompaktné smartfóny s obrovským displejom!

8

Znie to ako paradox. Kompaktný smartfón s obrovským displejom? Je to však tak. Nové rendery, alebo vizualizácie Samsung Galaxy S8 prezrádzajú, že aj napriek tomu, že novinky od Samsungu ponúknu relatívne veľké displeje, ich celková veľkosť bude kompaktná.

Väčší z dvojice, Galaxy S8 Plus meria 152,38 x 78,51 x 7,94 milimetrov. Tým pádom je mierne väčší než Galaxy S7 edge, no má na to pádny dôvod. Jeho displej je podstatne väčší. O koľko? Meria presne 6,3 palcov. Meraná hodnota reprezentuje displej, ktorý vidíte keď sa naň pozeráte priamo. Samotný panel je vzhľadom na jeho zakrivenie dokonca ešte o niečo väčší.

Vizualizácia Samsung Galaxy S8 Plus

Galaxy S8: displej ako pri S7 edge, veľkosť zariadenia ako pri S7

Menší Galaxy S8 meria 140,14 x 72,2 x 7,3 milimetrov, čím je kratší a tenší, no širší než Galaxy S7, ktorý si môžete kúpiť dnes. Aby bolo porovnanie čo najpresnejšie, treba ho postaviť vedľa Galaxy S7 edge, keďže displej klasickej S8 má byť veľký až 5,7-palcov. V praxi to znamená, že Galaxy S8 ponúkne väčší displej než Galaxy S7 edge v telíčku, ktoré je menšie než klasický Galaxy S7. Klobúk dole, Samsung!

Vizualizácia Samsung Galaxy S8

Nižšie na obrázku pochádzajúcom zo servera GSMArena môžete vidieť na žlto vyfarbený displej. Ako vidíte, resp. nevidíte, bočné rámiky takmer nevidieť. Okrem toho, ani vrchný a spodný rámik nevyzerajú najhoršie, čo poviete?

Bude zaujímavé sledovať, akú veľkú batériu sa Samsungu podarí vtesnať do telefónu, ktorý má tak veľký displej v konštrukcii, ktorá je len o málinko väčšia, resp. skôr širšia než klasický Galaxy S7.

Očakávame, že z nákresov sa pár detailov ešte zmení. Na mysli máme hlavne microUSB 2.0, ktoré by malo byť zaručene nahradené novším a USB C. To isté platí aj o talčidle „Domov,“ ktoré by nemalo byť na boku zariadenia. Namiesto toho by ho mal Samsung implementovať do displeja.