Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S8 ponúkne bezrámikový dizajn, infinity displej, skener dúhovky a oveľa...

Samsung Galaxy S8 ponúkne bezrámikový dizajn, infinity displej, skener dúhovky a oveľa viac!

2
Od predstavenia Galaxy S8 nás ešte určite delí viac ako jeden mesiac. Zatiaľ čo prvotné očakávania pracovali s verziou, že Samsung svoju novinku predstaví počas Mobile World Congress Barcelone, samotné vyvrátenie výrobcu tvrdí opak. Zariadenie tak môžeme čakať pravdepodobne koncom marca. Čo nás teda čaká o dva mesiace s uvedením na trh v polovici apríla?

Nové zhrnutie informácií priniesol The Guardian. Správy pochádzajú od človeka, ktorý má mať blízko k celkovým plánom Samsungu.

5 a 6-palcové displeje dvoch verzií Galaxy S8

Prvým kúskom puzzle a určite jedným z najdôležitejších je displej nového zariadenia, resp. zariadení. Obe verzie samozrejme podobne ako Galaxy S7 edge ponúknu zakrivený panel po oboch stranách.

Okrem toho by mali tieto displeje mali byť väčšie než v prípade Galaxy S7 a S7 edge, no s jednou zaujímavou vlastnosťou. Fyzická veľkosť zariadení by vzhľadom na tenšie rámiky mala ostať rovnaká. Podľa spomínaného zdroja by mali byť rámiky až tak tenké, že sa na prednú stranu nezmestí ani logo Samsungu. Nový „infinity“ displej by tak mal zaplniť celú prednú stranu.

Skener dúhovky a snímač odtlačkov prstov

Čo sa zvyšku týka, v Galaxy S8 uvidíme návrat skeneru dúhovky, ktorý poznáme z Galaxy Note 7. Snímač odtlačkov prstov sa podľa zdroja presunie na zadnú stranu, tu sa však dostupné informácie rozchádzajú. Je totiž možné, že sa ho Samsungu podarí integrovať priamo do displeja.

Bez duálneho fotoaparátu

Taktiež sa očakáva, že Samsung Galaxy S8 neponúkne duálny fotoaparát. Namiesto toho využije rovnaký fotoaparát ako Galaxy S7 a S7 edge z minulého roka. Samsung ale ponúkne kvalitnejšie zábery, lepší výkon pri zhoršených svetelných podmienkach a o niečo vyššiu rýchlosť práce. Do fotoaparátu má pribudnúť aj rozpoznanie objektov podobné Google Goggles. Viac informácií však nemáme.

Najvýkonnejšie komponenty

Celé zariadenie bude poháňať procesor Snapdragon 835 od Qualcommu, chýbať nebude ani 64 GB úložisko rozšíriteľné o ďalších 256 GB. Na zariadení na rozdiel od nových iPhonov nájdete aj 3,5 mm výstup pre slúchadlá (jack) a USB typu C.

Umelá inteligencia vo forme digitálneho asistenta

Samsung chystá novinky aj vo svete svojho softvéru. Novinkou by mal byť digitálny asistent. Zdroje však nedokázali potvrdiť presný názov tohto asistenta. Spoločnosť už podpísala niekoľko zmlúv s firmami, ktoré mu budú dodávať dáta. Okrem toho by mal vedieť pracovať aj s rozpoznávaním objektov, ktoré sme popísali vyššie.

Dock, ktorý Galaxy S8 premení na Android počítač

Samsung spolu s Galaxy S8 predstaví aj nový dock, ktorý by mal premeniť Galaxy S8 na plnohodnotný Android počítač. Spolu s predstavením S8 by mala byť spustená aj príslušná služba, ktorá to bude zabezpečovať.

Do docku si budete môcť zapojiť nielen monitor, ale aj klávesnicu a myšku. Ide teda o veľmi podobné riešenie, aké sme videli u Continuum od Microsoftu. V prípade Samsungu sa má volať DeX.