Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 Samsung v Galaxy S8 využije batérie od rovnakej firmy, ktorá ich dodávala...

Samsung v Galaxy S8 využije batérie od rovnakej firmy, ktorá ich dodávala do Note 7

6

Samsung Electronics opäť využije služby svojej dcérskej firmy Samsung SDI pre dodanie batérii určených do Galaxy S8, tvrdí nová správa. Informáciu priniesol server The Investor, ktorý zároveň tvrdí, že Samsung Electronics využije služby SDI aj napriek tomu, že ich pred pár mesiacmi podozrievali kvôli problémom s Galaxy Note 7.

Samsung pri jednej z najväčších katastrof moderných výrobcov smartfónov stratil miliardy dolárov. Po prvom zvolávaní vymenil vybuchujúce batérie náhradou od čínskej firmy ATL. Smartfón aj napriek tomu pokračoval v zlyhávaní, kvôli čomu bol výrobca nútený zastaviť výrobu, ako aj predaj.

Spoločnosť už dokončila vyšetrovanie, závery zverejní už tento mesiac. Vyzerá to ale tak, že batérie od Samsung SDI za to nemohli.

Samsung má medzičasom pripravovať slušných 10 miliónov kusov Galaxy S8 pre aprílové uvedenie na trh. Kórejský web Etnews tvrdí, že prvé súčiastky do kórejskej fabriky dorazia už vo februári. Hromadná výroba začne v marci.

Juhokórejskému velikánovi sa minulý rok podarilo len za prvý mesiac predať 10 miliónov kusov Galaxy S7. Tento rok to vyzerá tak, že si sú úspechom istí minimálne rovnako tak, ako ten minulý.