Úvod Výrobcovia Samsung Samsung má pokračovať v Note línii. Galaxy Note 8 príde na trh...

Samsung má pokračovať v Note línii. Galaxy Note 8 príde na trh v tomto roku s 4K displejom!

34
galaxy note 7
Galaxy Note 7

Popredný juhokórejský ekonomický magazín BusinessKorea dnes prišiel so zaujímavými informáciami, ktoré získal zo zdroja partnerskej spoločnosti Samsung Electronics.

Zdroj hovoril, že Samsung Galaxy Note 7 bol nesmierne populárny predtým, ako sa začali objavovať dobre známe problémy s batériou a jej požiarmi. Trhový štart skutočne prebehol nad očakávania a popularita Note línie v tomto roku vzrástla.

Aj zrejme preto bude Samsung v produkcii zariadení z tejto línie pokračovať. Novým prírastkom preto nebude nikto iný ako Galaxy Note 8. Reinkarnovaný phablet bude predstavený ešte v tomto roku, no nie je známe konkrétnejšie obdobie.

Samsung musí zvážiť dátum trhového uvedenia hlavných ťahúňov prvého polroka 2017, modelov Galaxy S8. Tie by sa mali na väčšine trhov objaviť už v apríli. Môžeme odhadovať, že Samsung zostane pri predstavení Galaxy Note 8 verný overenému obdobiu. Galaxy Note 7 bol predstavený 19. augusta, Galaxy Note 5 20. augusta a Galaxy Note 4 26. septembra. Samsung GN 8 by sme teda mohli uvidieť niekde v tejto časovej línii.

Súčasná „mŕtva“ generácia GN 7 sa na trhu dlho neohriala

Zdroj spomína aj parametre. Ozrejmil, že smartfóny Galaxy S8 prídu tradične s jemným 2K rozlíšením, zatiaľ čo Galaxy Note 8 dostane až 4K rozlíšenie. Toto rozlíšenie padne vhod pokročilejšej platforme virtuálnej reality, ktorú budúci vlastníci zúžitkujú pri súprave Gear VR.

Zatiaľ čo smartfóny Galaxy S8 prídu s pokrokovým digitálnym asistentom na báze umelej inteligencie, Samsung pri Galaxy Note 8 phablete ešte viac zdokonalí dotykový stylus S Pen a skener očnej dúhovky.

Nový Samsung Galaxy Note 8 by už mal byť, dúfajme, bezproblémový. Samsung totižto ukončil vyšetrovanie požiarov Galaxy Note 7 s istým výsledkom. S ním sa má tento kórejský gigant zdôveriť verejnosti ešte tento mesiac. Hovorí sa pritom, že nešlo iba o jednoduchý problém s nekvalitnou batériou. Samsung všetky dôležité zistenia určite zúročí pri návrhu Galaxy Note 8 tak, aby už k žiadnym „bombovým“ prekvapeniam nedošlo.