Úvod Výrobcovia Samsung Čipsety Samsung Exynos nenájdeme len v smartfónoch. Mieria do vozidiel prestížnej značky

Čipsety Samsung Exynos nenájdeme len v smartfónoch. Mieria do vozidiel prestížnej značky

0

Mnohé popredné automobilky si už dlhšie uvedomujú rozširovanie rôznych inteligentných systémov, ktoré idú často ruka v ruke so smartfónmi a nositeľnými technológiami.

Viac „smart“ budú aj autá blízkej budúcnosti. Nejde pritom len o operačné systémy Android Auto a Apple CarPlay. Na rad prichádza hardvér. Kórejský gigant Samsung a nemecká automobilka Audi oznámili, že nové generácie vozidiel so štyrmi kruhmi v znaku budú okrem motora poháňať čipsety Exynos.

Procesorové sady samozrejme zabezpečia chod palubného systému vozidiel. Už v roku 2016 na podujatí CES Audi predviedlo koncepciu palubného systému vo vozidle Audi A8. Na jeho palubnej doske sa nachádzal 14,1-palcový OLED displej od Samsungu a rovnaký displej bol umiestnený aj na stredovej konzole. Klimatizačnú jednotku ste mohli ovládať cez 8,4″ OLED displej.

Samsung

Súčasťou palubného systému je tiež audio sústava. Tá býva hlavne v luxusnejších automobiloch poriadne výkonná. Samsung prejavil záujem o kúpu spoločnosti Harman za cenu 8 miliárd dolárov. Spoločnosť Harman je okrem iného tvorcom prémiových audio sústav, ktoré nájdeme v mnohých prestížnejších automobiloch. Samsung by tak mohol v budúcnosti Audi dodávať komplexný palubný infotainment systém.