Úvod Výrobcovia Nokia Potvrdený dátum: Nokia už čoskoro predstaví ďalšie novinky!

Potvrdený dátum: Nokia už čoskoro predstaví ďalšie novinky!

2
Nokia 6

Fínske konzorcium HMD Global a.k.a Nokia už čoskoro odhalí ďalšie novinky zo svojho dlho očakávaného portfólia. Spoločnosť o udalosti informovala na sociálnej sieti Facebook.

Spoločnosť avizuje, že ich čerstvo predstavený model Nokia 6 prichádza dnešným dňom na čínsky trh a ďalšie novinky predstaví už 26. februára 2017. Tento dátum korešponduje s podujatím MWC 2017, na ktorom svoje novinky predstaví nejeden výrobca smartfónov.

Žiaľ, nevieme, čo konkrétne si pre nás konzorcium HMD Global pripravilo. Zo skôr zverejnených neoficiálnych dát vieme predpovedať predstavenie ďalšieho smartfónu. Malo by ísť o veľmi dostupný model s cenou nepresahujúcou 150 eur. Výrobca ale môže prekvapiť aj high-end modelom.

Nokia 6

Ako sme spomínali v úvode, Nokia 6 je od dnešného dňa oficiálne dostupná na čínskom trhu. Problémom je, že čínsky trh je zatiaľ jediným, na ktorom je tento smartfón oficiálne dostupný.

Nokia 6 by ale teoreticky mohla prísť aj na ostatné svetové trhy, počnúc tiež európskym. Takéto oznámenie by prišlo vhod práve na európskom MWC 2017. Rozšírenej dostupnosti nahráva na smeč aj čerstvá Bluetooth certifikácia smartfónu Nokia 6.

Kódové označenie tohto smartfónu je TA-1000 a certifikáciou najnovšie prešiel ďalší model s kódovým označením TA-1003. Pokojne môže ísť o verziu smartfónu určenú pre globálny trh. Je bežnou praxou, že jeden konkrétny model smartfónu má niekoľko verzií s odlišnými označeniami. Tie okrem iného vypovedajú, na ktorý trh je to či ono zariadenie určené.

NokiaDetaily sa samozrejme dozvieme až počas podujatia MWC 2017, ktoré sa koná koncom februára. Každopádne by sme ale Nokiu 6 na európskom trhu určite uvítali. Čím viac schopnejšej konkurencie, tým lepšie pre nás, konečných spotrebiteľov.