Úvod Výrobcovia Oppo Oppo sa môže pobiť o high-end segment s bezrámikovým modelom Find 9

Oppo sa môže pobiť o high-end segment s bezrámikovým modelom Find 9

0

High-end trieda smartfónov bude tento rok o niečo zaujímavejšia ako po roky minulé. K tradičným výrobcom vlajkových smartfónov sa pridá niekoľko mladších.

Každý vie, že Galaxy S8 alebo LG G6 budú útočiť na tie najvyššie priečky. Trochu iným high-end modelom v posledných dňoch prekvapilo HTC. Hovoríme o zariadení U Ultra s dvoma displejmi alebo pokrokovým fotoaparátom. Svoje eso z rukáva bezpochyby vytiahne tiež Sony Mobile.

Do high-end segmentu tento rok pribudne Nokia a najnovšie aj čínske Oppo. Podľa zverejnených, zatiaľ neoficiálnych správ tak učiní modelom Find 9, ktorého premiéru by sme mali vidieť v prvom polroku 2017. Do úvahy pripadá aj podujatie MWC 2017.

Oppo Find 9 má nasledovať trend „miznúcich rámikov“. Za zakladateľa trendu by sa dal považovať smartfón Xiaomi Mi Mix. Konštrukciu s minimálnym orámovaním má nakoniec priniesť aj Samsung Galaxy S8.

Bezrámikový Oppo Find 9 môžeme dokonca vidieť na produkčných snímkach. Skôr ale ide o koncepčný náhľad ako o reálne zariadenie. Pokiaľ bude finálny dizajn aspoň spolovice konceptu dodržaný, máme sa na čo tešiť.

Find 9 Find 9

V útrobách zariadenia sa má pochopiteľne usídliť najvýkonnejší mobilný čipset Snapdragon 835 spolu so 6 GB kapacitou operačnej pamäte RAM. Spojený bude so 128 GB úložiskom.

K dispozícii má byť ale aj slabšia verzia, zastupujúca strednú triedu. Tú by mala charakterizovať procesorová sada Snapdragon 652, 4 GB RAM a 64 GB interný priestor pre dáta. Zatiaľ nevieme, či bude medzi zariadeniami rozdiel aj vo veľkosti, poprípade v displeji. Môžeme však predpokladať, že áno.

Čínski výrobcovia vedia stlačiť ceny ich zariadení pod hranicu tradičnejšej konkurencie. V prípade drahých high-end modelov je nižšia cena ešte vítanejšia. Snáď nás Oppo nesklame.