Úvod Zaujímavosti Okoreňte si Facebook! Tento plugin pre Chrome nahradí všetky smajlíky za nadávky

Okoreňte si Facebook! Tento plugin pre Chrome nahradí všetky smajlíky za nadávky

3

UPOZORNENIE: Článok nižšie neodporúčame osobám mladším 15 rokov alebo citlivejším povahám, ktorých uráža neslušný obsah.

Nestáva sa často, že by sme na internete narazili na kúsok kódu, ktorý by nám tak vylepšil deň, ako ten, ktorý sme objavili dnes. Hovorím o plugine, reps. rozšírení pre prehliadač Chrome známy ako Facebook with Tourette’s.

Ako už možno z názvu tušíte, pôjde o veľmi, veľmi neslušný plugin (viď upozornenie vyššie). Tourettov syndróm je vrodené neuropsychiatrické ochorenie. Väčšinou začína už v detstve a prejavuje sa pohybovými a zvukovými tikmi. Práve tie pohybové tiky sú sprevádzané pokašliavaním, chrochtaním, pískaním a vykrikovaním slov či vulgarizmov. Práve na posledný zmienený tik sa rozhodol zamerať autor pluginu, ktorý na Facebooku nahradil všetky smajlíky náhodnými nadávkami.

Znie to celkom zvláštne, no v akcii to vyzerá skutočne zaujímavo. Veď posúďte sami.

Ako vidíte, na miestach, kde sú bežne smajlíky sa objavili nadávky. V niektorých prípadoch, napríklad pri komentovaní malých ratolestí či gratulácii k promóciám tak môže diskusia vyzerať veľmi zaujímavo. Plugin je dostupný zdarma v obchode s pluginmi pre Chrome. Stiahnuť a vyskúšať ho môžete na tomto odkaze.