Úvod Aplikácie Obchod Google Play príde s novými funkciami. Takto budú vyzerať hodnotenia obsahu

Obchod Google Play príde s novými funkciami. Takto budú vyzerať hodnotenia obsahu

1
Google Play

Google už nejaký ten mesiac vymýšľa, ako by vylepšil hodnotenia aplikácií, hier, ale aj iného obsahu nachádzajúceho sa v obchode Google Play. Zdá sa, že prišiel s finálnym riešením. 

Súčasné hodnotenia v obchode Google Play sa točia okolo piatich hviezdičiek. Čím lepšie skóre od 0 po 5 aplikácia alebo hra dostane, tým viac je zaujímavá pre potencionálnych záujemcov.

Vo všeobecnosti takéto hodnotenie väčšinou vypovedá o kvalitách tej či onej aplikácie alebo hry. Google chce, aby bol obsah hodnotený detailnejšie. Hra síce môže mať vyšperkovanú grafiku, no jej ovládanie nemusí stáť za nič. Presne v tomto duchu sa nové hodnotenia budú niesť.

Hodnotenia budú odrážať zameranie každého obsahu. Hodnotené najlepšie vlastnosti budú logicky iné pri filmoch a iné pri aplikáciach. Užívatelia budú môcť napríklad oceniť kvalitu HD rozlíšenia a voľnú dostupnosť filmu.

Pri aplikácii určenej pre fotoaparát zase môžu vyzdvihnúť kvalitu editačných nástrojov, tvorbu .gif animácií alebo celkovú manipuláciu s aplikáciou. Náhľad, ako budú hodnotenia vyzerať, vidíte nižšie.

Google Play

Google novinku zatiaľ predostrel malej skupine používateľov. Ak nenastanú žiadne komplikácie, postupne sa bude rozširovať aj medzi ostatných. Novinka bude podmienená aktualizáciou Google Play služieb na vyššiu verziu. S istou dávkou trpezlivosti teda musíme počítať.