Úvod Smartphony Dohady Nokia nepoľavuje: O mesiac predstaví ďalší smartfón, ktorý bude ešte lacnejší

Nokia nepoľavuje: O mesiac predstaví ďalší smartfón, ktorý bude ešte lacnejší

3
Nokia 6

Fínske konzorcium HMD Global včera oficiálne predstavilo smartfón legendárnej značky Nokia, ktorý beží na operačnom systéme Android.

Ten bude, aspoň zatiaľ, dostupný len v Číne, čo mnohých nepotešilo. Nokia 6 síce nie je revolučná, ale vyzerá dobre, ponúka schopné parametre a hlavne, nie je drahá.

Konzorcium HMD Global po predstavení modelu Nokia 6 neoddychuje. Už skôr bolo známe, že sa v tomto roku dočkáme niekoľkých Nokia smartfónov, medzi ktorými nebude chýbať ani high-end model. Ďalší Nokia smartfón by sme mali uvidieť už ďalší mesiac (koncom februára) na podujatí MWC 2017 v Barcelone. Volať by sa mal Nokia E1.

Nokia E1 bude zo segmentu entry-level zariadení. Disponovať bude 5,2-palcovým displejom s HD 720p rozlíšením. Pod kapotou si nájde miesto Snapdragon 425 spolu s 2 GB kapacitou operačnej pamäte RAM a 16 GB úložiskom. Záujemcovia sa budú musieť uspokojiť s 13 Mpx / 5 Mpx fotoaparátmi. Na druhú stranu poteší použitie najnovšieho OS Android vo verzii 7.0 Nougat. Cena? 150 dolárov, čiže približne 142 eur.

smartfón
Uniknutá snímka Nokie E1

Zatiaľ nevieme, či bude model Nokia E1 opäť dostupný len v Číne. MWC 2017 sa ale koná v Európe, čo by mohlo nepriamo naznačovať aj európsku dostupnosť. Lacný a schopný smartfón s hrdou značkou mobilného priemyslu by sa mohol stretnúť s podstatným trhovým úspechom.