Úvod Výrobcovia Nokia Nokia hlási úspech: V Číne za 24 hodín zaznamenala 250 000 záujemcov

Nokia hlási úspech: V Číne za 24 hodín zaznamenala 250 000 záujemcov

0
Nokia 6 je už známa. Čo ale ďalšie modely?

Nedávno predstavený smartfón Nokia 6, ktorý vzišiel z kapacít konzorcia HMD Global a jeho partnerov, je dostupný výhradne na čínskom trhu. 

O prípadnej rozšírení dostupnosti nás snáď predstavitelia spoločnosti budú informovať na podujatí MWC 2017. Nokia 6 je v Číne dostupná výhradne prostredníctvom online predajnej siete JD.com.

Zakúpiť sa bude dať už 19. januára 2017 v rámci tzv. bleskového predaja. Tomuto predaju predchádza proces registrácie. Ak máte o Nokiu 6 v Číne záujem, zaregistrujete sa za poplatok 9 dolárov a následne si budete môcť tento smartfón 19. januára kúpiť.

Predáva sa za cenu ekvivalentnú sume 245 dolárov. 9 dolárový poplatok za registráciu bude následne odpočítaný z kúpnej ceny. V Číne je takýto spôsob registrovaného predaja bežný a využívajú ho mnohé iné spoločnosti ako Meizu alebo Xiaomi.

Nokia 6

Výrobcovia tak majú lepší prehľad o dopyte, pričom v mnohých prípadoch je k dispozícii len obmedzený počet kusov zariadení. Aj keď sú registrácie v podstate nezáväzné, drvivá väčšina registrovaných si smartfón aj zakúpi.

Za 24 hodín od spustenia systému registrácií prejavilo záujem o smartfón Nokia 6 viac ako štvrť milióna záujemcov, číslom 250 000 ľudí. To je na premiéru a remake slávnej značky viac ako dobré. Určite budeme zvedaví na konečné čísla predaja po 19. januári. Výrobca sa s nimi istotne pochváli a zvykom býva tiež oznámenie o spustení ďalšieho bleskového predaja.

Podobné príbehy

Aby ste si vedeli urobiť obraz o úspechu, podobnými číslami sa v minulosti prezentovali aj ostatní výrobcovia. V apríli 2016 zaznamenal úspech smartfón Meizu M3 Note. Za sedem minút sa ho predalo 100 000 kusov. Základný model stál 125 dolárov.

V auguste roku 2015 sa predalo 30 000 kusov smartfónu OnePlus 2, a to len za krátkych 64 sekúnd. Nemenej zaujímavé údaje sa týkali aj smartfónu Xiaomi Redmi Note 2, ktorý sme celý jeden rok intenzívne testovali aj u nás. Za 12 hodín sa ho v Číne predalo neuveriteľných 800 000 kusov. Bolo to v auguste roku 2015.

K TÉME: Dlohodobý TEST: Xiaomi Redmi Note 2 po roku používania