Úvod Sociálne siete Instagram Nudia vás fotky vašich priateľov? Sledujte tie najlepšie Instagram účty! Vol.1

Nudia vás fotky vašich priateľov? Sledujte tie najlepšie Instagram účty! Vol.1

0

Fenomén menom Instagram začal svoju verejnú púť v októbri roku 2010. Založil ho programátor Kevin Systrom spolu s ďalšou osobnosťou menom Mike Krieger.

Zostať v spojení s priateľmi, spoločnosťami, značkami, celebritami a mnohými ďalšími len prostredníctvom fotografií a videa sa používateľom nesmierne zapáčilo. Používateľská základňa rapídne rástla až do momentu, kedy začal byť Instagram zaujímavý aj pre veľkých hráčov.

V roku 2012 Instagram kúpil Facebook za jednu miliardu amerických dolárov. Instagram bol príťažlivý aj kvôli jednoduchému používateľskému prostrediu. Vďaka možnostiam úprav fotografií prostredníctvom kreatívnych filtrov sa z každej snímky stalo akési umeleckejšie dielo.

Pomocou hashtagov ste zase vedeli nájsť snímky s konkrétnym obsahom alebo zaradiť tie vaše. Pribudli priame správy, ale aj nie príliš vítaná reklama. V súčastnosti Instagram používa 600 miliónov aktívnych jedincov mesačne a 300 miliónov z nich si Instagram otvorí každý deň. Na Instagrame hľadá inšpiráciu alebo relaxuje pohľadom na pekné snímky takmer každý, kto má v ruke smartfón.

Instagram vie byť viac ako len zbierka opuchnutých pier, rozmazaných snímok niektorých vašich priateľov alebo fotiek jedla, ktoré ako jedlo nevyzerá. Na Instagrame sú dobrodruhovia, umelci, športovci, cestovatelia, fotografi… A ich obsah určite za sledovanie stojí. Z času na čas vám prinesieme tipy na Instagram účty, ktoré sa jednoducho sledovať oplatí. Presný kľúč nemáme. Niektoré sa vám pozdávať nemusia a naopak, z niektorých budete uchvátení.

#1. natgeo

Začneme rovno jedným z najlepších, alebo skôr najkrajších Instagram účtov na svete. Fotografi National Geographic patria k svetovej špičke a je to vidieť. Zábery, aké uvidíte na ich Instagrame, neuvidíte nikde inde. Ich motto – život je dobrodružstvo – snímky dokonale vystihujú.

https://www.instagram.com/p/BPEn5xUjzWY/?taken-by=natgeo

#2 cintascotch

Instagram účet umelca menom Javier Pérez. Tento umelec pretvára veci bežného života a dennej potreby do fantastických ilustrácií a príbehov. Garantujeme vám, že ste sušienky, ceruzku alebo vešiak v takejto podobe ešte nevideli.
https://www.instagram.com/p/BMtxUJnDB8b/

#3 alan_enileev

Máte radi vôňu benzínu a všetko čo má štyri (alebo iný počet) kolesá? Autičkári sú na Instagrame nesmierne populárni. Pri tomto odporúčaní sa presunieme do Ruska. Alan Enileev je motoristický novinár a nadšenec, na ktorého Instagrame nájdete autentické fotografie a videá automobilov všemožných značiek. Často nimi brázdi ulice Moskvy alebo iných nemenej zaujímavých oblastí.
https://www.instagram.com/p/BO28RzFg3Ws/

#4. muradosmann

Snímky tohto autora ste už možno niekde videli. Preslávil sa tým, že fotografuje tie najúžasnejšie miesta na svete tak, akoby ho tam za ruku dovliekla jeho priateľka. Fotky v štýle „ťahaj ma za ruku!“ napodobňovali mnohí, no originál je len jeden a stojí za to.
https://www.instagram.com/p/BOACYxRjeco/

#5. andrewknapp

Andrew Knapp je fotograf, po svete väčšinou cestuje starým minivanom VW Bus a väčšinou mu robí spoločnosť border kólia menom Momo. Andrew to s fotoaparátom vie a výsledky už môžete vidieť na jeho profile.
https://www.instagram.com/p/BMkqH6_Axkb/

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.instagram.android“]