Úvod CES 2017 Z cesty Facebook a YouTube! Tento router uprednostňuje počítačové a konzolové hry

Z cesty Facebook a YouTube! Tento router uprednostňuje počítačové a konzolové hry

3

Ak vaša domáca Wi-Fi sieť v posledných mesiacoch neprešla výrazným upgradom je dosť možné, že sa sem-tam stáva, že jednoducho nestíha. Viditeľné je to hlavne na zariadeniach, ktoré potrebujú stabilné pripojenie – napríklad online hry na notebooku, PC či konzole.

Všetci hráči určite poznajú jeden z najhorších online zážitkov, lag. Je to to posledné čo chcete, keď do CS:GO či Battlefield 1 dávate všetko, čo viete, zatiaľ čo niekto vám to môže pokaziť lebo si cez Wi-Fi streamuje filmy na Netflixe, YouTube alebo inej službe. Linksys preto prichádza s celkom zaujímavým riešením.

Automatická priorita pre herné PC, notebooky a konzoly

Samozrejme, ak si hovoríte, že na trhu je niekoľko dobrých riešení, ktoré tento problém pomocou QoS riešia, máte pravdu. Koniec koncov, niečo podobné ponúka samotný Linksys WRT1900AC. Čo však spoločnosť priniesla s novým WRT32X je automatizácia celého procesu uprednostnenia „herných paketov“ pred tými ostatnými. Router je okrem toho open source, a teda podporuje OpenWrt a DD-WRT pre hráčov, ktorí chcú ešte viac poštelovať domovskú sieť. Tí hráči, ktorých takéto úpravy nelákajú budú však spokojní aj so základným nastavením priamo od Linksys.

Samotný AC3200 router poháňa dvojjadrový procesor s jadrami o takte 1.8 GHz s optimalizovaným výkonom MU-MIMO (multi-user, multiple input, multiple output) a upravený firmware pre hráčov.

Nový WRT32X však môže zlepšiť kvalitu online sveta aj pre tých, ktorí nie sú hráčmi. Ak herný PC alebo konzola začne sťahovať väčšie súbory (patch, nová hra, atď.), router túto aktivitu rozpozná a danému zariadeniu pridelí menšiu prioritu. Vďaka tomu tie ostatné nebudú znevýhodnené.

Linksys WRT32X má byť dostupný už túto jar za odporúčanú cenu 300 dolárov. Cena pre európsky trh zatiaľ známa nie je.