Úvod LG LG G6 LG: Batéria v LG G6 sa neprehreje ani pri teplote 150 stupňov...

LG: Batéria v LG G6 sa neprehreje ani pri teplote 150 stupňov Celzia

3

Aby LG zabránil prehrievaniu akumulátora v pripravovanom LG G6, telefón vybaví medenými tepelnými trubicami (heat pipe). Toto bezpečnostné riešenie zaistí, že batéria sa neprehreje ani pri extrémne vysokých teplotách, presnejšie do 150 stupňov Celzia.

Ide o bežnú výbavu chladičov na počítačoch, notebookoch a iných zariadeniach. LG tvrdí, že vďaka nej dokážu znížiť teplotu vo vnútri zariadenia až o 6 % – 10 %. Okrem toho, spoločnosť novinku navrhne tak, aby boli komponenty, ktoré sa zohrievajú čo najviac od seba.

LG sa poučil z chýb Samsungu a zároveň sa chce čo najviac odlíšiť od pripravovaného Galaxy S8. Tým, že zabezpečí čo najbezpečnejší chod batérie chce prilákať tých, ktorí majú obavy z ďalšieho prehriateho Samsung smartfónu. Spoločnosť zároveň tvrdí, že novú batériu testuje pri teplotách o 15 % vyšších, než čo určujú štandardy EÚ a USA.

Cieľom LG je samozrejme uviesť ich novinku na trh pred tým, ako tak spraví Samsung. Aj preto by sme už na MWC 2017 konajúcom sa budúci mesiac mali vidieť LG G6 v jeho plnej kráse. Do obchodov by mal zamieriť už 10. marca. Je stále možné, že na MWC bude predstavený aj Galaxy S8, no jeho uvedenie na trh má prebehnúť až v apríli.