Úvod Aplikácie LEGO spustilo vlastnú sociálnu sieť v Instagram štýle plnú stavebnicových výtvorov

LEGO spustilo vlastnú sociálnu sieť v Instagram štýle plnú stavebnicových výtvorov

0

Rodinná dánska spoločnosť, ktorá vyprodukovala jednu z najpopulárnejších kreatívnych zábaviek sveta, vstúpila do modernej online doby sociálnou sieťou Lego Life.

Krok je to logický. Pokiaľ si chcete udržať pozornosť mladých fanúšikov stavebnice Lega, musíte ísť na internet. Dnešné deti totižto už bežne používajú smartfóny alebo tablety, ktorým venujú náležitú dávku voľného času.

Sociálna sieť Lego Life je určená pre deti od 5 do 13 rokov. Tie sa môžu podeliť o fotografie svojich diel s ďalšími používateľmi sociálnej siete, ktoré vytvorili zo stavebnice Lego. Prostredie sociálnych sietí môže byť pre maloletých hrozbou. Tvorcovia mysleli aj na tento aspekt. Prostredie Lego Life je kontrolované a navrhnuté tak, aby boli deti v bezpečí.

Deti si budú môcť vytvoriť vlastného avatara, resp. vzhľad svojej osoby, ktorý bude samozrejme stvárnený v štýle Lego postavičky. Samozrejmosťou je komentovanie iných príspevkov, pričom komentáre môžu byť doplnené o Lego emotikony. Zaujímavo vyzerajú rôzne stavebné výzvy, ktoré len podnietia užívateľov k vzájomnej interakcii.

Lego Life
Prostredie aplikácie Lego Life

Sociálna sieť Lego Life je spojená s aplikáciou pre smartfóny, ktorá je k dispozícii na stiahnutie zadarmo. Obsahovať bude len reklamy na produkty spoločnosti Lego. Sociálnu sieť bude zároveň sledovať skupina moderátorov, ktorá dozrie na fotografie zobrazujúce osobné údaje alebo súkromnú identitu. V Lego Life deti nenájdu žiadny spôsob, ktorým by mohli medzi sebou komunikovať v rámci priamych správ alebo chatu.

Dostupnosť

Pokiaľ majú vaše deti alebo menší súrodenci radi stavebnicu Lego a zároveň sa orientujú v online svete, zrejme vás nepotešíme. Sociálna sieť Lego Life je novinkou, ktorá je zatiaľ k dispozícii v krajinách USA, Veľká Británia, Kanada, Francúzsko, Nemecko, Dánsko, Rakúsko a Švajčiarsko.

Aplikácia je kompatibilná s platformou Android aj iOS od Apple. Keďže je stavebnica Lego globálnou záležitosťou a dostala sa prakticky do každého kúta sveta predpokladáme, že kreatívna sociálna sieť pre deti sa postupne objaví aj v našej krajine.