Úvod Zaujímavosti Konferencia PyCon sa po roku vracia na Slovensko

Konferencia PyCon sa po roku vracia na Slovensko

Druhý ročník komunitnej konferencie avizuje špeciálny program pre učiteľov informatiky.

0

Príležitosť zoznámiť sa s jedným z najpopulárnejších programovacích jazykov súčasnosti, inšpirovať profesionálov aj učiteľov informatiky. To všetko sľubuje druhý ročník konferencie PyCon SK, venovanej Pythonu, ktorého výhody oceňujú aj animátorské štúdia Walta Disneyho, vedci americkej vesmírnej agentúry NASA či švajčiarskeho CERNu.

Konferencia sa uskutoční v dňoch 10. až 12. marca 2017, jej hostiteľom bude Fakulta informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Jej minuloročný debut pritiahol viac ako 400 účastníkov a ponúkol prednášky 26 rečníkov z desiatich krajín. „Python nie je len programovacím jazykom, ale aj komunitou ľudí, ktorí sa chcú podeliť so svojimi vedomosťami. Vďaka tomu má PyCon atmosféru, aká nie je na technologických konferenciách štandardnom,“ tvrdí Richard Kellner z občianskeho združenia SPy, organizátora PyCon SK.

Jej súčasťou bude po prvýkrát EduTrack, blok prednášok a workshopov určených pre učiteľov informatiky. „Python je populárny aj preto, že je zrozumiteľný a ľahko pochopiteľný. To z neho robí ideálny nástroj pre začínajúcich programátorov. Aj preto chceme Python predstaviť učiteľom informatiky, ktorí v ňom môžu získať moderného a efektívneho spojenca pri vyučovaní,“ dodáva R. Kellner.

Druhý marcový víkend by podľa neho mali na slovenský PyCon zamieriť nielen záujemcovia
o programovanie, ale i analýzu a vizualizáciu dát. „Python ponúka širokú paletu nástrojov na to, aby jeho používatelia mohli svojim dátam lepšie porozumieť, alebo ich doslova vidieť. Nezáleží, či dátam potrebujú rozumieť firmy alebo štátne inštitúcie, Python možno využiť všade,“ zdôrazňujú organizátori.

Vstupenky na jej druhý ročník sú k dispozícii za dočasne zvýhodnenú cenu na stránke www.pycon.sk. Možnosť zúčastniť sa konferencie majú aj sociálne znevýhodnené skupiny záujemcov, pre ktorých organizátori pripravili grantový program.

Kúpiť lístky na PyCon 2017