Úvod Novinky JDI spúšťa masovú výrobu 5,0-palcových displejov s hustotou prevyšujúcou 500 ppi

JDI spúšťa masovú výrobu 5,0-palcových displejov s hustotou prevyšujúcou 500 ppi

4
apfelticker.de

Spoločnosť JDI, celým názvom Japan Display Inc., oznámila, že spúšťa masovú výrobu pokrokových LTPS LCD displejov s veľmi jemným rozlíšením. 

Ide o WQHD rozlíšenie, teda 1440 x 2560 pixelov. Pri pohľade na 5,0-palcovú uhlopriečku teda dostaneme hustotu vyššiu ako 500 pixelov na palec. Kontrastný pomer sa zastavil na hodnote 1500:1.

Inovatívne displeje nie sú len o super jemnom rozlíšení. Výrobca použil pri tvorbe displejov nové materiály vychádzajúce z polykryštalického kremíka. Ten zaručuje veľmi nízku spotrebu elektrickej energie, ktorá je pri mobilných zariadeniach viac ako dôležitá.

Druhá generácia Pixel Eyes technológie zase pre zmenu prehĺbi úroveň čiernej farby. V tomto smere excelujú AMOLED displeje, ktoré čiernu zobrazia tak, že doslova vypnú konkrétne pixely.

displejov

Špeciálny integrovaný obvod by si mal dokonca poradiť s prepočítaním nižšieho rozlíšenia na vyššie rozlíšenie. Slúžiť bude fotografiám a videám, ktoré boli napríklad zachytené vo FHD 1080p rozlíšení. Na takomto displeji by mali teda vyzerať o poznanie lepšie.

Kedy a v akých zariadeniach

Ako sme spomínali, masová produkcia displejov už štartuje. Prvé kusy budú pripravené vo februári. Prvé zariadenia s takýmito displejmi by sme však mali na trhu uvidieť až niekedy v druhej polovici roka 2017.

JDI je spoločnosť, ktorú spoločne vytvorili výrobcovia Sony, Hitachi a Toshiba. Mobilná divízia Sony produkuje známe Xperia smartfóny a nebolo by prekvapením, keby si nové displeje odbili premiéru práve pri nich.