Úvod Huawei Huawei P9 Konečne! Huawei P9 na Slovensku získava aktualizáciu na najnovší Android 7.0 Nougat

Konečne! Huawei P9 na Slovensku získava aktualizáciu na najnovší Android 7.0 Nougat

6
Huawei P9

Huawei, jeden z najobľúbenejších výrobcov slovenských zákazníkov spustil očakávanú aktualizáciu na Android 7.0 Nougat. Platí to pre vlajkový model minulého roka, Huawei P9. Aktualizácia vychádza z týždňov beta testovania komunitou, resp. ľuďmi, ktorí sa do beta testu prihlásili.

Podľa našich zistení ešte aktualizácia nie je dostupná cez OTA, to sa však po publikovaní tohto článku samozrejme môže zmeniť. Huawei ju totiž uvoľňuje postupne, aby zároveň mohol sledovať odozvu svojich zákazníkov.

Ak vám ju teda telefón neponúkne v nastaveniach zariadenia, obrátiť sa môžete na softvér HiCare určený pre PC. V ňom zamierte na „Prevzatie“ a začnite sťahovať. Dávajte však pozor, aktualizačný balíček má niekoľko gigabajtov, sťahujte ho teda len z bezplatného, resp. predplateného pripojenia.

Veľká aktualizácia pre Huawei P9 prináša niekoľko veľkých zmien a vylepšení. Okrem spomínaného Android 7.0 Nougat je nové aj používateľské rozhranie EMUI 5.0. Ako Huawei uvádza, „inšpiráciou pre úplne nový softvér EMUI 5.0 sú čisté modré a biele farby Stredozemného mora. Rozhranie je jednoduché a inteligentné a softvér EMUI 5.0 prichádza s vylepšeným vyšším výkonom, ktorý umožňuje plynulejšie fungovanie mobilných telefónov“.

Vďaka za tip, Martin!