Úvod Výrobcovia Huawei Huawei potvrdil dátum tlačovej udalosti. Uvidíme nové generácie smartfónov P10 a P10...

Huawei potvrdil dátum tlačovej udalosti. Uvidíme nové generácie smartfónov P10 a P10 Plus?

0
Huawei P9

Koniec februára bude veľmi zaujímavý. Podujatie MWC 2017 privíta niekoľko majoritných vystavovateľov, medzi ktorými nebudú chýbať známe mená.

Pozornosť smeruje nielen k reinkarnovanej Nokii, ale aj napríklad ku kórejskému LG. Ten má na podujatí MWC 2017 predstaviť novú vlajkovú loď, model G6, ktorý sa zatiaľ vyzerá veľmi príťažlivo.

Medzi elitu sa zaradí aj Huawei. Ten potvrdil, že 26. februára 2017 organizuje event, na ktorom predstaví zatiaľ nekonkretizované novinky. Samotné podujatie nemusí byť súčasťou MWC 2017. Konať sa môže vo vlastnej réžii výrobcu, no obdobie konania korešponduje so spomínaným technologickým podujatím.

Ak by sme mali hádať, aké zariadenia Huawei predstaví, na um nám hneď prídu dve. Nové generácie obľúbených smartfónov s označeniami P10 a P10 Plus.

Huawei

Obe zariadenia budú disponovať 5,5 palcovými displejmi a skloňuje sa pri nich FHD 1080p a QHD 1440p rozlíšenie. Samozrejmosťou budú dvojité fotoaparáty s podpisom legendárnej spoločnosti Leica. Už súčasná generácia Leica dua dokáže zhotoviť nadštandardné fotografie a ich nástupca musí byť logicky lepší.

O výkon by sa mal v obchod prípadoch starať interný čipset HiSilicon Kirin 960 s grafikou Mali-G71 MP8 a 6 GB operačnou pamäťou. Model P10 Plus by mal dokonca prísť so zakriveným displejom po oboch stranách. Ten bude nakoniec aj najpodstatnejším rozlišovacím znakom medzi oboma modelmi.