Úvod Výrobcovia HTC HTC U Ultra a U Play oficiálne: Sekundárny displej, luxusné prevedenie a...

HTC U Ultra a U Play oficiálne: Sekundárny displej, luxusné prevedenie a viac

5
© The Verge

Taiwanská spoločnosť HTC dnes na oficiálnej tlačovej konferencii predstavila dva nové smartfóny, ktoré dostali označenie U Ultra a U Play. 

HTC U Ultra je nekompromisný prémiový phablet. Jeho primárny displej má 5,7 palca a QHD 1440p rozlíšenie (SuperLCD). Novinkou je sekundárny displej, ktorý výrobca pri svojom zariadení použil vôbec po prvýkrát. Ten má rozlíšenie 160 x 1040 pixelov.

Bude slúžiť na zobrazovanie času, notifikácií, zostávajúcej kapacity batérie a informácií, ktoré budú vychádzať z osobných preferencií každého používateľa. HTC U Ultra totižto dostal do výbavy aj základ umelej inteligencie, systém strojového učenia.

© The Verge

Predný panel, či skôr samotné displeje chráni odolná vrstva Gorilla Glass 5, ale aj zafírové sklo. Zafírová vrstva však bude zrejme súčasťou iba prémiovejšej 128 GB verzie.

HTC U Ultra bude poháňať čipset Snapdragon 821 spolu so 4 GB kapacitou operačnej pamäte. Na výber bude 64 GB alebo 128 GB interná pamäť. Použiť môžete aj microSD karty s maximálnou kapacitou 2 TB. Fotoaparát má 12 Mpx a ide o presne ten istý kúsok, aký nájdeme vo vlajkovej lodi HTC 10.

HTC U
© The Verge

Počítať môžeme s clonou f/1.8, pridaným PDAF zaostrovaním, ktorému bude pomáhať laser a k dispozícii je aj optická stabilizácia obrazu. HTC U Ultra nemá 3,5 mm jack. 3000 mAh batéria sa javí ako pomerne malá vzhľadom na rozmery zariadenia. Uvidíme, ako obstojí v testoch výdrže. Nabijeme ju samozrejme pomocou USB typ C konektora. Selfie kamera má 16 Mpx. Na palube nájdeme Android v najnovšej verzii Nougat.

Zariadenie už na prvý pohľad pôsobí veľmi prémiovo. Jednoliate štíhle telo s veľmi lesklou povrchovou úpravou v kombinácii s odvážnejšími farebnými prevedeniami sa podarilo.

HTC U Play

HTC U Play je síce menší, no jeho dizajn a konštrukčné prevedenie korešponduje s väčším Ultra bratom. 5,2-palcový displej má FHD 1080p rozlíšenie a pod kapotou nájdeme čipset Helio P10 od MediaTeku.

HTC U

Operačná pamäť RAM bude mať kapacitu 3 GB alebo 4 GB, v závislosti od použitého úložného priestoru. Kapacity 32 GB alebo 64 GB. Aj v tomto prípade budeme môcť použiť microSD kartu s maximálnym objemom 2 TB. Selfie kamera má 16 Mpx a rovnako tak zadný fotoaparát. Pri ňom sa objavila clona f/2.0, optická stabilizácia obrazu alebo PDAF zaostrovanie.

2500 mAh batériu nabijeme prostredníctvom konektora USB typ C. HTC U Play dostal taktiež systém strojového učenia Sense Companion. HTC U Play má celkovo štyri mikrofóny. Pomocou nich bude možné zariadenie odblokovať a ovládať. Na scénu teda prichádzajú hlasové príkazy a identifikácia na základe hlasu.

Ceny a dostupnosť

HTC U Ultra bude k dispozícii oddnes v rámci predpredaja na oficiálnej stránke htc.com s cenou 749 dolárov. Ide pritom o 64 GB verziu. HTC U Play príde na trh niekedy na jar so zatiaľ nezverejnenou cenou. Ceny pre náš trh prinesieme neskôr, hneď ako budú dostupné.