Úvod HTC HTC U11 HTC tento rok predstaví 6-7 smartfónov, HTC 11 však nepríde

HTC tento rok predstaví 6-7 smartfónov, HTC 11 však nepríde

0
HTC U Play

Rok 2016 pre HTC nebol dvakrát úspešný, minimálne čo sa smartfónov týka. Na trh uviedli snáď desať, ak nie viac modelov, z ktorých skutočný úspech nezaznamenal ani jeden, dokonca ani skvelý HTC 10. V roku 2017 to skúsia inak, presnejšie minimalistickejšie.

Podľa serveru Engadget mal prezident smartfónovej divízie HTC, Chialin Chang potvrdiť, že firma tento rok predstaví len šesť či sedem smartfónov. Potvrdenie prišlo len krátko po tom, ako spoločnosť predstavila dvojicu modelov U UltraU Play, dva Android 7.0 Nougat poháňané smartfóny vyrobené z kovu a skla. Spomínané dva modely vraj už sú zahrnuté v „šiestich až siedmich zariadeniach,“ čo by znamenalo, že do konca roka 2017 uvidíme už len 4 alebo 5 noviniek od HTC.

Samozrejme, veľkou témou pri akomkoľvek výrobcovi sú vlajkové lode. Chialin Chang na otázku ohľadom HTC 11 povedal, že zariadenie s takýmto názvom nepríde. Nič viac neprezradil. Je však možné, že nová vlajková loď príde, no pod úplne iným názvom. Taktiež je možné, že sa spoločnosť zameria len na výrobu cenovo dostupnejších modelov.

Momentálne je ťažké odhadnúť, kedy presne by mal HTC predstaviť ďalšie modely. Viac sa dozvieme už na MWC 2017 vo februári.