Úvod Hry Hra Pokémon Go tvorcom chrlila peniaze: Za 3 mesiace im zarobila rozprávkovú...

Hra Pokémon Go tvorcom chrlila peniaze: Za 3 mesiace im zarobila rozprávkovú sumu!

0

Pokémon Go mánia našťastie už skončila, alebo aspoň rapídne poklesla. Ľudí so smartfónom, ktorí po uliciach naháňajú virtuálne príšerky už stretnete len málokedy. 

V období najväčšej slávy Pokémon Go, ktorá vlastne začala aj skončila v roku 2016, tento titul zarábal enormné množstvo peňazí, čo prirodzene tešilo jej tvorcov.

Hra je sama o sebe k dispozícii na stiahnutie zadarmo. Reálne peniaze ale môžete obetovať na in-game nákupy, prostredníctvom ktorých si pomôžete v napredovaní a vylepšovaní rôznych atribútov.

Hra dosiahla tržby na úrovni 800 miliónov dolárov, a to len za 110 dní od jej uvoľnenia. Hra pritom nebola zo začiatku dostupná vo všetkých krajinách. Jej šírenie navyše prebiehalo pomalšie. Pre porovnanie, obdobný finančný výsledok dosiahla hra Candy Crush Saga až za 250 dní.

Letná explózia popularity hry Pokémon Go zatiaľ stačí len na tretie miesto v rebríčku hier, ktoré dosiahli najväčšie celkové tržby. V ceste stojí titul Monster Strike a Clash Royale.

Pokémon Go

Pokémon Go si za dva mesiace od uvedenia do obchodu Google Play stiahlo 500 miliónov ľudí a spolu prešli viac ako 8,7 miliardy kilometrov. Už teraz sme zvedaví na nový herný hit budúcnosti, ktorý tento titul prekoná.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nianticlabs.pokemongo&hl=sk“]