Úvod Novinky Android Obchod Google Play dosiahol veľký medziročný nárast tržieb

Obchod Google Play dosiahol veľký medziročný nárast tržieb

0

Obchod Google Play a Apple App Store sú miesta, bez ktorých by sa naše smartfóny a tablety jednoducho nezaobišli. Nájdeme v nich množstvo aplikácií, hier, ale aj ďalšieho obsahu.

Obchod Google Play už dlhšie prekonáva v počte inštalácií aplikácií a hier obchod App Store od Apple. Čo sa však týka príjmov, Apple App Store tradične vedie.

Inštalácie pirátskych kópií platených hier a aplikácií sú v kurze na platforme Android, kde je takáto inštalácia veľmi jednoduchá až bezproblémová. Napriek tomu obchod Google Play zaznamenal v Q4 roku 2016 markantný rast príjmov.

Medziročne išlo o nárast až o 82 %. Obchod Google Play utŕžil v štvrtom štvrťroku 2015 1,8 miliardy dolárov, zatiaľ čo Apple App Store 3,4 miliardy dolárov. V rovnakom období roku 2016 to už bolo 3,3 miliardy dolárov v prípade obchodu Google Play a až 5,4 miliardy dolárov v prospech Apple App Store. App Store od Apple si tak medziročne polepšilo o 60 %.

obchod Google Play

Ak opomenieme hry, z aplikácií v tomto období najviac zarábali Spotify, messenger Line alebo appka VoD služby Netflix. Prvé priečky tiež obsadili Tinder, HBO Now alebo Pandora.