Úvod Výrobcovia Google Žiadny internet, žiadny problém. Google si zapamätá, čo ste vyhľadávali aj offline

Žiadny internet, žiadny problém. Google si zapamätá, čo ste vyhľadávali aj offline

0

Poznáte to. Ste v cudzom meste alebo v oblasti, ktorú nepoznáte a pomocou smartfónu vyhľadávate miestne podniky, trasy alebo v podstate akékoľvek informácie.

Napriek stálemu rozširovaniu pokrytia našich operátorov sa môže stať, že sa ocitnete v mieste bez pokrytia, resp. stabilnej dátovej konektivity. V takejto situácii sa vám vyhľadávanie samozrejme nepodarí uskutočniť a vy zostanete bez žiadaných informácií.

Google si na tento problém pripravil bič. S aktualizáciou Google aplikácie prichádza novinka, vyhľadávanie v režime offline. Pokiaľ budete v mieste s nedostatočným dátovým pripojením, Google si vaše vyhľadávanie zapamätá. Hneď po tom, ako smartfón zaznamená dostatočné internetové pripojenie vám Google aplikácia zobrazí upozornenie s vyhľadávanými informáciami.

Vyhľadávaný výraz teda nemusíte opätovne zadávať pri online konektivite. Stačí dať smartfón do vrecka a už len počkať, kedy sa Google sám ohlási s relevantným výsledkom pri online pripojení. Hlavne v odľahlejších kútoch krajiny či na horách je dočasná strata pripojenia relatívne bežná.

vyhľadávali

Pokiaľ ste ešte neobdržali aktualizáciu Google aplikácie, nezúfajte. V najbližších dňoch dobehne každého používateľa. Ukážku novej funkcie vidíte na .gif animácii vyššie.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.googlequicksearchbox“]