Úvod Výrobcovia Sony FOTO: Toto je Sony Xperia X (2017). Ponúka tenšie rámiky po všetkých...

FOTO: Toto je Sony Xperia X (2017). Ponúka tenšie rámiky po všetkých stranách

1
Sony je výrobca, ktorého telefóny tu s nami sú už veľmi dlhý čas. Posledných pár rokov sa však spoločnosti nedarí až tak, ako by si zaslúžila. Malým zlepšením v jej situácii bola minuloročná vlajková loď, Xperia XZ, ktorá prevzala žezlo po vyradenom Galaxy Note 7.

Nová verzia má na trh doraziť ani nie rok po tom, ako jej prvá generácia. Sony však prirodzene pracuje aj na ďalších zariadeniach, medzi nimi aj na novej generácii Sony Xperia X (2017). Podoba tohto chystaného smartfónu práve unikla na internet.

Fotografia nám ukazuje to, ako bude vyzerať balenie novinky. Hneď na prvý pohľad je jasné, že v Sony spravili niekoľko zmien. Zmiznúť by mal už tradične hrubý spodný a vrchný rámik. Xperia X (2017) tak ponúka tenké rámiky po všetkých stranách displeja. Spodný rámik je však aj napriek výraznej diéte stále relatívne hrubý. Hlavným dôvodom, prečo sú výrobcovia nútení ponechať hrubší spodný rámik sú navigačné tlačidlá. Smartfóny Sony však využívajú softvérovú verziu, ktorá využíva samotný displej. Tak či tak je to však krok tým správnym smerom.

Pripomeňme si, že Sony Xperia X (2016) ponúkal 5,0-palcový displej, 3 GB operačnej pamäte RAM, procesor Snapdragon 652, 32/64 GB úložisko, 23 Mpx snímač a 2 620 mAh batériu. Je takmer isté, že Xperia X pre tento rok ponúkne podstatne výkonnejšie vnútornosti. Očakáva sa využitie procesoru novšej generácie, pravdepodobne Snapdragon 653 a väčšej batérie.