Úvod LG LG G6 FOTO: Unikla finálna podoba LG G6. Na toto sa môžeme tešiť!

FOTO: Unikla finálna podoba LG G6. Na toto sa môžeme tešiť!

0
Prvý pohľad na LG G6, ktorý sa nám naskytol pred niekoľkými dňami

Budúci mesiac na Mobile World Congress síce neuvidíme chystaný Galaxy S8, prázdne miesto v našich srdciach sa však pokúsi naplniť ďalší juhokórejský výrobca. LG už 26. februára predstaví svoj nový model – LG G6. Ide o ich nový high-end smartfón. Vďaka The Verge, ktorému sa podarilo získať finálny render máme príležitosť pozrieť sa na to, čo nás čaká.

Ako sme už očakávali a ako prezradila dcérska spoločnosť výrobcu, LG Display, novinka ponúka veľký 5,7-palcový displej s nezvyčajným pomerom strán 2:1 a dôrazom na čo najtenšie rámiky. Nový pomer prednej strany k displeju v podaní LG G6 je viac ako 90 % (čím bližšie k 100%, tým viac displeja prekrýva prednú stranu). Na renderoch, resp. vizualizáciách však bohužiaľ nemôžeme vidieť spodnú časť zariadenia, takže potvrdiť to nemôžeme. Pre predstavu, najbližším zariadením, ktorý je displejom ku chystanému LG G6 najbližšie, je Xiaomi Mi Mix. Ten disponuje pomerom prednej strany k displeju 91,3 %.

Podobnou cestou sa má vydať aj chystaný Samsung Galaxy S8. Podobne ako Mi Mix, aj LG G6 má zahnuté rohy displeja pre čo najpohlcujúcejší zážitok z jeho používania.

Konštrukcia zo skla a kovu

V porovnaní s minuloročným modelom G5 už neočakávame modularitu. Namiesto toho sa mal LG zamerať hlavne na dizajn, čoho dôkazom je aj konštrukcia vyrobená výlučne zo skla a kovu. LG teda s plastom vo vlajkových lodiach definitívne končí. Okrem toho, G6-tke nebude chýbať ani 3,5 mm audio výstup pre slúchadlá (jack), ako ani odolnosť voči vode a prachu. Nevýhoda? Vzhľadom na to, že ponúkne vstavanú batériu si ju až tak ľahko nevymeníte.

S G5 však novinka bude niesť aj niekoľko podobností. Tými najhlavnejšími sú dizajnové a funkčné prvky na zadnej strane. Vráti sa tak duálny fotoaparát, ako aj snímač odtlačkov prstov umiestnený na zadnej strane.

Skutočná šanca uspieť

LG je momentálne v zapeklitej situácii. Posledné roky sa jeho zariadenia objavovali len v tieni oveľa populárnejšieho juhokórejského rivala, Samsungu. Situáciu nezlepšil ani minuloročný modulárny experiment. LG G6 je tak oveľa kritickejšie zariadenie, než sa môže zdať.