Úvod Ostatné Drony Potvrdené: Dron GoPro Karma, ktorý bol stiahnutý z obehu, sa vráti späť...

Potvrdené: Dron GoPro Karma, ktorý bol stiahnutý z obehu, sa vráti späť na trh

1
GoPro Karma

Dron GoPro Karma bol predstavený koncom septembra 2016 a hneď po uvedení zožal patričnú vlnu záujmu. Bol kompaktný, ľahký, nabitý technológiami a reprezentoval punc značky GoPro.

Radosť jeho používateľov netrvala dlho. Karma trpela bližšie nešpecifikovanou chybou, ktorá spôsobovala výpadky napájania. Dron sa v niekoľko málo prípadoch nekontrolovateľne zrútil z oblohy, čo bolo samozrejme veľmi nebezpečné.

Výrobca nevedel promptne príčinu odstrániť, a tak bol nútený tento dron stiahnuť z trhu. Jeho majiteľom výrobca ponúkol vrátenie plnej kúpnej sumy. Dron bol z trhu stiahnutý v novembri 2016 a odvtedy akoby sa výrobca tváril, že žiadny dron neexistoval.

GoPro Karma
Dron GoPro Karma v prepravnom kufríku

Čerstvé tlačové informácie priamo od výrobcu ale hovoria, že GoPro Karma sa v roku 2017 vráti späť na trh. Kedy to bude spoločnosť oznámi po zavŕšení testovacích procesov. Ako dátum oznámenia si zvolila začiatok februára 2017.

K TÉME: Dron GoPro Karma 4K a akčná kamera GoPro Hero 5 sú tu! Toto sú všetky detaily

Je po Vianociach, od stiahnutia z trhu ubehli tri mesiace a hype okolo drona tak trochu (alebo viac) utíchol. GoPro je ale veľmi silná značka, za ktorou stojí veľká komunita nadšencov. GoPro Karme predpovedajú po reštarte predaja chladné trhové prijatie, no neprekvapilo by nás, keby bol opak pravdou.