Úvod Zaujímavosti Donalda Trumpa čaká veľký deň: Musel sa vzdať svojho Android smartfónu, čaká...

Donalda Trumpa čaká veľký deň: Musel sa vzdať svojho Android smartfónu, čaká ho zabezpečený model

Budúci prezident bude po nasťahovaní do Bieleho domu odteraz používať bezpečnejší, šifrovaný telefón.

5

Donald Trump sa musel vzdať svojho Android smartfónu ešte pred dnešnou inauguráciou, píše agentúra Associated Press. Momentálne nie je jasné, aký telefón dostal a či na ňom bude môcť používať jeho obľúbený Twitter. Emaily vraj na telefóne tak či tak nepoužíval.

Počas kampane bol na svojom telefóne veľmi dostupný či už reportérom alebo politickým lídrom. Príkladom je telefonát od austrálskeho premiéra po tom, ako si číslo na Trumpa zistil od profesionálneho golfistu Grega Normana.

To si už ako prezident USA pochopiteľne dovoliť nemôže. Zabezpečenie Bieleho domu, ako aj akejkoľvek komunikácie prezidenta je na veľmi vysokej úrovni. Pre porovnanie, Barack Obama v roku 2008 do výbavy dostal upravenú verziu BlackBerry, ktorá nemala všetky funkcie dostupné pre nás či vás. Jeho telefónne číslo a email pritom poznalo len pár ľudí. V roku 2016 nakoniec prešiel na taktiež upravený iPhone.

Trump ešte v novembri 2016 pre The New York Times priznal, že sa obáva momentu, keď sa bude musieť vzdať svojho obľúbeného Android smartfónu. Obával sa toho, že sa bez neho bude cítiť „izolovaný“. Nie je jasné presne o aký model ide, vie sa však, že Donald Trump používal Samsung Galaxy. Dá sa však predpokladať, že išlo o niektorý z vyššej rady, pravdepodobne S6 alebo S7.