Úvod Zariadenia Smartphony Bezrámikový smartfón z keramiky. Jeden zo zakladateľov Androidu vstúpi do biznisu so...

Bezrámikový smartfón z keramiky. Jeden zo zakladateľov Androidu vstúpi do biznisu so smartfónmi

2

Andy Rubin je osobnosť technologického sveta, ktorá stála pri zrode operačného systému Android a rovnomennej spoločnosti Android Inc. V roku 2005 prevzal projekt Android gigant Google.

Andy Rubin začal následne pracovať v spoločnosti Google, kde sa okrem Androidu postupne venoval rôznym projektom spoločnosti, medzi ktorými nechýbal aj vývoj a výskum robotov. V roku 2014 Andy Rubin Google opustil začal sa venovať technologickým startupom.

Andy Rubin sa v žiadnom prípade nechystá do technologického dôchodku. Práve naopak. Podľa detailov renomovanej agentúry Bloomberg Andy Rubin zakladá novú spoločnosť, predmetom ktorej bude výroba smartfónov a zariadení inteligentnej domácnosti.

Spoločnosť bude niesť názov Essential a jej tím tvorí približne 40 ľudí. Vo väčšine prípadov ide o bývalých zamestnancov spoločností Apple a Google. Andyho plány sú veľmi ambiciózne.

Chce na trh priniesť smartfón, ktorý bude bez problémov konkurovať zariadeniam iPhone 7 Plus, Galaxy S7 alebo Google Pixel smartfónom. Spoločnosť má údajne už vyrobený prototyp smartfónu, ktorý má väčší displej ako iPhone 7 Plus, ale menšie telo. Postarať sa o to mala bezrámiková konštrukcia zariadenia. Tá má byť navyše vyhotovená z kovu a hlavne z keramiky.

andy rubin
Andy Rubin v rozhovore s novinármi po predstavení smartfónu Nexus One (rok 2010)

Inžinieri spoločnosti tiež pracujú na univerzálnom magnetickom konektore. Prostredníctvom neho sa bude dať k smartfónu pripájať rôzne príslušenstvo, aj z dielní spoločností tretích strán. Zároveň bude tento konektor slúžiť na nabíjanie batérie zariadenia.

Andy Rubin už predložil príslušným úradom žiadosti o registrácie ochranných známok jeho spoločnosti. Podanie figuruje pod hlavičkou mobilných telefónov, smartfónov, tabletov, príslušenstva a náhradných dielov pre tieto zariadenia.

Kedy by sme mali prvý smartfón z kapacít tejto spoločnosti uvidieť nie je úplne známe. Hovorí sa o druhom polroku 2017 a dúfame, že v tomto období uvidíme minimálne jeho koncepčnú podobu, ak nie finálny produkt.