O Samsung Galaxy S8 momentálne koluje veľa špekulácií, je však ťažké posúdiť, ktoré z nich sú vymyslené a ktoré zas pravdivé. S redaktormi servera GSMArena.com sa spojil jeden výrobca príslušenstva, ktorý sa z obáv o právne následky rozhodol vystupovať anonymne.

Vďaka nim však máme k dispozícii tri rendery, ktoré nám rozpovedali takmer celý príbeh o hardvérovom telíčku chystanej novinky. V prvom rade sa zamerajte na bočné rámiky. Samsung to s edge displejom myslí skutočne vážne. Bočné strany sú ešte viac zakrivené a bočný rámik ešte viac schovaný. Zmenilo sa ešte niečo. Galaxy S8 chýba tlačidlo „Domov,“ alebo nie? V skutočnosti v zariadení žije v softvérovej podobe.

Spolu s domovským tlačidlom musel Samsung vyriešiť aj otázku snímača odtlačkov prstov. Namiesto na zadnú stranu ho posunul na iné miesto. Pekne pod krycie sklo displeja. Všimnite si aj fakt, že Galaxy S8 ponúkne reproduktory ako na spodnej, tak aj na vrchnej strane zariadenia pre stereo zvuk.

Jednou z najväčších obáv širokej verejnosti zaujímajúcej sa o novinku Samsungu bol 3,5mm výstup pre slúchadlá známy ako audio jack. Vyzerá to tak, že Galaxy S8 ho v sebe ponesie.

Nakoniec, chýba nám duálny fotoaparát, o ktorom sa hovorilo už nejaký ten piatok. Je však možné, že dostupný bude len na modeli Galaxy S8 Plus.

Zariadenie alebo zariadenia by mali byť kvôli prísnejším kontrolám kvality predstavené až 18. apríla, teda 13 mesiacov po Galaxy S7 a S7 edge. Tak či tak to vyzerá tak, že počkať sa oplatí. Čo na to hovoríte vy? Páči sa vám čo vidíte alebo nie ste fanúšikom vynoveného dizajnu?