Úvod Zariadenia FOTO: Toto je prvý smartfón od ZTE, ktorý je vybavený duálnym fotoaprátom

FOTO: Toto je prvý smartfón od ZTE, ktorý je vybavený duálnym fotoaprátom

0

Duálne fotoaparáty sa v segmente smartfónov rozmohli v roku 2016 a v nadchádzajúcom roku 2017 budú hrať pri smartfónoch hlavnú rolu.

Práve duálne prevedenie fotoaparátu je jednou z najväčších inovácií v oblasti mobilnej fotografie. Zväčšovanie rozlíšení a svetelnosti snímačov bolo predsa len už každoročným nevýrazným štandardom.

Dve „oči“ fotoaparátu na zadnej strane nájdeme už aj pri smartfóne čínskeho giganta ZTE. Bude sa volať Blade 8 a uvidíme ho na podujatí CES 2017.

Smartfón ZTE Blade 8 vyzerá zaujímavo už na prvý pohľad. Štíhla, veľká kovová platňa s elegantnými krivkami lahodí oku. Pod kapotou nájdeme čipset skôr priemerného výkonu. Na mysli máme Snapdragon 435, ktorý bude pracovať s 3 GB kapacitou RAM a 32 GB úložiskom.

dualne

Jeden foto snímač bude mať rozlíšenie 13 Mpx a druhý len 2 Mpx. Zatiaľ môžeme len tušiť, ako výrobca dva súčasne pracujúce snímače využil. Hovorí sa o bookeh efekte hlavne pri portrétoch (rozmazané pozadie za snímaným objektom) a mali by sme si vedieť zhotoviť 3D fotografie. Tie si následne najlepšie prezrieme v niektorej z VR náhlavných súprav.

5,2-palcový displej dostane FHD 1080p rozlíšenie a pracovať budeme s OS Android vo verzii 7.0 Marshmallow. Cena je zatiaľ neznáma, no ZTE Blade 8 má doraziť aj do Európy. Uvidíme, ako obstojí v súboji s konkurenciou. Nižšia cenovka by mu určite pomohla.