Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi vylepší Mi Notebook Air. Predstaví ho ešte pred Vianocami

Xiaomi vylepší Mi Notebook Air. Predstaví ho ešte pred Vianocami

1
xiaomi mi air13

V priebehu leta sa spoločnosť Xiaomi vrhla do segmentu notebookov a predstavila model Mi Notebook Air. Toto zariadenie je samozrejme spojené s priaznivou cenou. 

V jeho útrobách inak nájdeme bežné komponenty, ktorými sa pýšia aj ostatné ultrabooky, resp. tenké a kompaktné výkonné notebooky. Mi Notebook Air našiel inšpiráciu v Macbooku Air. Je ale o 13 % tenší a o 11 % menší.

Ak by sme sa nachádzali v domovskej krajine notebooku, v Číne, najlacnejšiu verziu by sme si vedeli zadovážiť za približne 500 eur (12,5″). Model s 13,3-palcovým FHD displejom by nás stál okolo 700 eur. Xiaomi Mi Notebook Air beží pod klasickým OS Windows 10 napriek tomu, že sa pôvodné správy točili aj okolo Linuxu. Detaily o zariadení nájdete v článku z predstavenia.

Xiaomi Mi Notebook Air existuje prakticky len pol roka, no výrobca ohlásil predstavenie jeho inovovanej verzie. To sa udeje už 23. decembra tohto roku, teda tesne pred Vianocami. Napriek prvotnému záujmu toho veľa asi čakať nemusíme.

Dizajn zostane zrejme rovnaký a rovnako tak aj konfigurácia pod kapotou. Inovácia príde v inom smere. Na prezentačnom obrázku badáme ikonu 4G signálu. Výrobca tak pridá mobilnú konektivitu v rámci slotu na SIM kartu. Toto vylepšenie je isté. Teoretizovať môžme o novej veľkosti uhlopriečky displeja alebo novšej generácii procesorov Intel.

4G konektivitu rozhodne vítame. Výkonný, ľahko prenosný notebook s dlhšou výdržou na jedno nabitie byť nemal byť obmedzený len na dosah WiFi signálu. Pojem produktivita na cestách tak bude podstatnejší.