Úvod Výrobcovia Qualcomm Takýto výkonný je Snapdragon 835: Procesor, ktorý bude poháňať budúcoročné vlajkové lode!

Takýto výkonný je Snapdragon 835: Procesor, ktorý bude poháňať budúcoročné vlajkové lode!

2
Chystaný Snapdragon 835, nový vlajkový procesor spoločnosti Qualcomm ešte síce nebol dokončený, no už teraz sa nám naskytol pohľad na jeho potenciál. Čísla, ktoré sa mu podarili dosiahnuť v benchmarkovacích aplikáciách vôbec nevyzerajú zle, veď sa nakoniec pozrite sami.

Snapdragon 835 je vyrobený novým 10 nm FinFET procesom. Len tento údaj už svedčí o tom, že 835 radíme do úplne novej generácie. Staršie modely, vrátane Snapdragon 820 a 821 boli totiž vyrobené 14 nm FinFET procesom čo znamená, že sú oproti 835 energeticky náročnejšie a menej výkonné.

Qualcomm tvrdí, že sú pri 8-jadrovej konfigurácii schopní dosiahnuť 27 % nárast výkonu pri 40 % nižšej energetickej náročnosti. To sú veľmi slušné tvrdenia! AnTuTu, známa benchmarkovacia platforma zas tvrdí, že Snapdragon 835 sa hravo vyrovná a miestami prekoná procesor A10 od Apple.

GFXBench, služba určená pre testovanie grafických jednotiek zverejnila štatistiky z testovania v režime vypnutého displeja pri štandardizovanom 1080p rozlíšení. Nov čip Adreno 540 dokáže poriadne divy!

Celkovo sa teda máme na čo tešiť. Snapdragon 835 bude prvým vlajkovým procesorom spoločnosti, ktorý príde v osemjadrovej konfigurácii. Práve to by mu v kombinácii s modernejším výrobným procesom malo pomôcť priniesť vyšší výkon pri podstatne nižšej energetickej záťaži.