Úvod Zariadenia Porovnanie: Je lepšou voľbou Vernee Apollo alebo OnePlus 3T?

Porovnanie: Je lepšou voľbou Vernee Apollo alebo OnePlus 3T?

9

Spoločnosť OnePlus len pred nedávnom predstavila nástupcu, alebo skôr aktualizovanú verziu smartfónu OnePlus 3. Jeho názov je OnePlus 3T a aj keď dizajn zostal nezmenený, výrobca vylepšil parametre.

Tie sú spojené s miernym navýšením ceny, ktorá je však stále primeraná. OnePlus 3T ale nie je jediným smartfónom v príťažlivej cenovej kategórii, ktorý sa pýši nadštandardnou hardvérovou výbavou.

Podobne ako OnePlus, aj výrobca Vernee v posledných týždňoch predstavil svoj nový model smartfónu. Na mysli máme Vernee Apollo, s ktorým sa tento mladý čínsky výrobca rovno vrhol aj do sveta virtuálnej reality.

Obe zariadenia disponujú prémiovým vyhotovením, ktoré reprezentuje precízne opracovaný kov. Ten narúšajú len minimalistické plastové segmenty pre príjem signálu k anténam. Podstatnejší rozdiel nájdeme v pohonnej jednotke.

Kým OnePlus 3T poháňa vysokovýkonný Snapdragon 821, pod kapotou Vernee Apollo nájdeme desaťjadrový čipset Helio X25. Ten pracuje pri smartfóne Vernee Apollo s 2K rozlíšením, podporuje platformu pre virtuálnu realitu a s náročnými 3D hrami si poradí s ľahkosťou podobne, ako SD821. Architektúra troch klastrov poskytuje dostatočný priestor pre optimálny výkon v kontraste s dobrou energetickou náročnosťou.

Rozdielne sú tiež displeje. Zdieľajú síce rovnakú uhlopriečku 5,5 palca, OnePlus ale siahlo po AMOLED technológii s Pentile rozložením matice farieb. Vernee Apollo dostal do výbavy LCD displej s hustotou až 541 ppi. Postaralo sa o ňu 2K rozlíšenie displeja. OnePlus 3T sa pasuje s FHD 1080p rozlíšením a praktickou hustotou 323 pixelov na palec. (papierovo 401 ppi. Pentile technológia používa dva subpixely na jeden pixel, RGB matica tri subpixely na jeden pixel).

Pre niektorých smerodajné benchmark testovanie nahráva do brány zariadeniu OnePlus 3T. To prekonalo smartfón Vernee Apollo o 50 tisíc bodov. Ten si ale odniesol stále úctyhodné ohodnotenie približne 90 tisíc bodov. Lepší pohľad na porovnanie parametrov poskytne tabuľka nižšie.

[table id=63 /]

Nemenej podstatným rozdielom je cena. Aj keď sú obe zariadenia situované v cenovej hladine strednej triedy, OnePlus 3T sa nachádza skôr na jej vrchole hraničiacim s high-end segmentom. Vernee Apollo zostal na cenovom štarte stredných tried.

Vernee Apollo ako samostatný smartfón si viete zadovážiť už od približne 235 eur v rámci prebiehajúcej akcie, ktorá trvá do 15. decembra 2016. Zaujímavejšie vyzerá darčekové balenie, v ktorom nájdete okrem smartfónu aj VR box, fóliu na displej a ochranný kryt. Balíček je spojený s cenou cca 282 eur. Obe možnosti nájdete na stránke aktuálne prebiehajúcej kampane v odkaze nižšie.

>>> Zobraziť Vernee Apollo + VR box, fólia a kryt <<<