Úvod Zaujímavosti Toalety jedného japonského letiska ponúkajú toaleťák pre smartfóny

Toalety jedného japonského letiska ponúkajú toaleťák pre smartfóny

2

Japonsko je mekkou technologického ale aj hráčskeho priemyslu a je to badateľné na každom kroku. Na letisku Narita japonského Tokia obzvlášť.

Ak navštívite jednu z jeho toaliet, použiť môžete okrem klasického toaletného papiera aj jeho menšiu podobu. Tá je určená pre smartfóny a iné zariadenia s obrazovkou.

Pomocou tohto papiera si môžete vyleštiť obrazovku tak, aby bola pekne čistá a teda aj hygienická. To však nie je všetko. Útržok toaletného papiera má hlbší zmysel. Nájdete totižto na ňom prístupové heslo do miestnej WiFi siete. Internetové pokrytie zabezpečuje japonský operátor NTT DoCoMo.

toaletný papier

Na zadnej strane toaletného papiera ešte nájdete informácie o aplikáciach, ktoré vám zabezpečia prekladanie cudzieho jazyka alebo cestovný poriadok a s ním súvisiace detaily. Kreatívny marketingový nápad už stihol zožať dosť pozornosti na to, aby padol na úrodnú pôdu.

Rád bude nielen operátor, ale aj návštevníci toaliet, ktorí dostanú inak žiadané informácie. Momentálne sa takéto „toaleťáky“ nachádzajú na 86-tich letiskách v Japonsku.