Úvod Tlačová správa SWAN splnil svoj cieľ: služba LTE biznis už dostupná v každom okresnom...

SWAN splnil svoj cieľ: služba LTE biznis už dostupná v každom okresnom meste

1

Telekomunikačnému operátorovi SWAN sa podarilo splniť tohtoročný cieľ pokryť LTE technológiou každé okresné mesto na Slovensku. V nich ponúka podnikateľom výhodnú možnosť internetového pripojenia šíreného vzduchom v rámci produktu LTE biznis.

Vysokorýchlostný internet TO.doma je dnes dostupný pre obyvateľov vyše 60-tich miest a viac ako 150 obcí z celého Slovenska.

„Sme radi, že sa nám podarilo potvrdiť, že vo SWANe nerozprávame do vetra a dokážeme plniť svoje sľuby. Vo všetkých okresných mestách na Slovensku poskytujeme službu LTE biznis, ktorá sa šíri prostredníctvom LTE technológie. V najbližšom období sa zameriame aj na spustenie predaja služby TO.doma, ktorá je určená pre rezidenčných zákazníkov, v každom okresnom meste,“ povedal riaditeľ pre stratégiu SWAN, a. s., Jozef Lasz.

Spoločnosť SWAN vybudovala modernú LTE sieť, na ktorej prevádzku využíva vyhradené licencované pásmo na frekvencii 3,7 GHz, zaručujúce kvalitné vysokorýchlostné pripojenie na internet. Aktuálne spoločnosť ponúka vo všetkých pokrytých lokalitách službu LTE biznis dostupnú pre firemných zákazníkov už v takmer stovke miest a 150 obciach z celého Slovenska. SWAN začal túto službu ponúkať od augusta tohto roka.

Služba LTE biznis poskytuje úplne neobmedzený prístup k dátam bez akýchkoľvek dátových limitov (FUP). Okrem toho ponúka možnosť doplnkovej služby pevnej IP adresy, ktorá môže poslúžiť napríklad na pripojenie firemného kamerového systému alebo platobného terminálu. K službe sa poskytuje aj nepretržitý dohľad nad pripojením a prioritné riešenie porúch.

O preverenie dostupnosti služby na konkrétnej adrese môžu zákazníci požiadať už teraz online na stránke operátora.

TO.doma je produkt určený pre rezidenčných zákazníkov. Je vhodným riešením nielen pre obyvateľov rodinných domov a iných lokalít, kde boli doteraz užívatelia odkázaní na internetové služby cez DSL, Wifi alebo WiMax providerov. Výhodou TO.doma je, že dostáva kvalitný vysokorýchlostný internet aj do oblastí, kde napríklad nie sú dostupné optické káble. Túto službu môžu v súčasnosti využívať obyvatelia vyše 60-tich miest a viac ako 150 obcí z celého Slovenska a postupne bude dostupná v každom okresnom meste.

SWAN ponúka tri rôzne alternatívy služby TO.doma. TO.doma S je určená menej náročným domácnostiam, ktorým postačí rýchlosť 12/1 Mbit/s, no atraktívna je najmä výhodnou cenou, iba 9,99 eur mesačne. TO.doma M poskytuje kvalitný internet za cenu 14,99 € a maximálnu dosiahnuteľnú rýchlosť až 25/2 Mbit/s. Náročnejším klientom je určený produkt TO.doma L s rýchlosťou maximálne 70/5 Mbit/s, ktorý SWAN ponúka za 19,99 eur. K radu TO.doma L si môžu zákazníci pri 24-mesačnej viazanosti zakúpiť kvalitný WiFi router už za 1 euro.