Úvod Výrobcovia Sony Sony Xperia Edge: Sen každého milovníka japonského výrobcu?

Sony Xperia Edge: Sen každého milovníka japonského výrobcu?

2
S bezrámikovými smartfónmi, akoby sa vrece roztrhlo. Len pár týždňov po tom, ako svoj funkčný koncept predstavil čínsky výrobca Xiaomi sa začínajú ozývať aj ďalší výrobcovia. Medzi nich radíme veľkých hráčov ako Samsung, ako aj menších ako napríklad Meizu, o ktorom sme vám dali vedieť len nedávno.

Najnovší koncept nám ukazuje, ako by mohol vyzerať nový smartfón z dielne Sony. Tento výtvor síce nepochádza z pera dizajnérov japonského výrobcu, stále je však úchvatný. Navrhol ho dizajnér Metti Farhang, ktorý ho neskôr zdieľal na svojich sociálnych sieťach.

Zariadenie, ktoré môžete vidieť na obrázkoch nazval Sony Xperia Edge. Dôvod je jednoduchý, jeho displej je zahnutý po oboch bokoch zariadenia, ako aj na jeho vrchnej strane. Matti sa držal dizajnového jazyka Sony, a tak na displeji môžete vidieť virtuálne, resp. softvérové tlačidlá, na ktoré je zvyknutý asi každý majiteľ smartfónu od Sony.

Z konštrukčného hľadiska má ísť o podstatne menší kúsok ako 6,4-palcový Xiaomi Mi MIX. Okrem toho má na zadnej strane ponúknuť duálny fotoaparát, ktorý len zdôrazní najvyššiu výbavu.

NEPREHLIADNITE: Tento bezrámikový koncept od Meizu vyzerá fantasticky!

Nezabudnite však ani na Huawei Honor Magic, ktorý má ponúknuť podobne krásny dizajn s displejom pokrývajúcim takmer celú prednú stranu. Novinka od Huawei by mala byť predstavená už 16. decembra. Vyzerá to teda tak, priatelia, že vojna medzi výrobcami naberá na otáčkach a tak je čas pripútať sa a vychutnať si to čo si pre nás pripravili.